Šis tas apie reputaciją

Šis tas apie reputaciją

Vienas buvęs bendradarbis sakydavo maždaug taip: didžiąją dalį gyvenimo mes dirbame reputacijai, o likusią gyvenimo dalį reputacija darbuojasi mums.

Tą buvusio bendradarbio tvirtinimą prisiminiau, kai ponia Aldona atsiuntė tokio turinio laiškelį: "Nuėjau į buvusią mamos darbovietę - siuvyklą - ir stoviu tarpduryje tarsi nutvilkyta: niekas nenori imtis smulkaus siuvimo darbelio. Paskui išgirdau: "Taigi, čia mūsų gerosios Onutės duktė, privalom kas nors padaryti." Iš karto atsirado savanoris kelnėms užtrauktuką įsiūti.

Kitas atvejis, kai suveikė per gyvenimą užsitarnauta mamos reputacija - didžiojo deficito laikais sergančiai nė 2 metukų neturinčiai dukrytei turėjau galimybę nupirkti mandarinų. Irgi tik todėl, kad viena pardavėja pranešė: "Taigi, čia mūsų gerosios siuvėjos dukra. Eikit per kitas duris." Ir pardavė tų išsvajotų mandarinų... Visada tai prisimenu. Ir jau tuomet supratau, kad reikia taip su žmonėmis elgtis, kad ir tavo vaikams žmonės būtų geri už tavo gerus darbus.

Man nesunku žmonėms daryti gera. Ypač dabar gerai jaučiuosi: jau keleri metai esu pensininkė, su klientais nesusitinkanti kasdien. Bet didžiuojuosi, kiek daug žmonių mane susiranda, prašydami konsultacijų įvairiais finansiniais klausimais. Tarsi balzamas sielai jų pareiškimai: "Ponia Aldona, aš jumis pasitikiu. Jūs neapgausit."

Taigi, p. Aldona yra pelniusi sąžiningo žmogaus reputaciją. Šiandien, kai nieko nebereiškia nei garbės žodis, nei priesaikos Tėvynei, netgi Dievui, nesutepta reputacija brangesnė už auksą ir deimantus.

Gal, sakau, grįš tie laikai, kai nereikės sudarinėti jokių sutarčių, o bus pasitikima garbės žodžiu? Šiandien tai atrodytų iš fantastikos srities. Bet - gal?

Verbų sekmadieniui

Vargšas, elgetaujantis prie šventovės, Dievo pasiteiravo: "Aš norėčiau būti dosnus, bet juk nieko neturiu, išskyrus gautos išmaldos skatikus." Ir išgirdo atsakymą: "Tu turi kur kas daugiau nei skatikai - veidą, kuris gali dalinti šypsenas, gali žiūrėti meilės ir rūpesčio kupinomis akimis, atvėręs burną, gali sakyti pačius gražiausius žodžius, širdimi linkėti sėkmės ir laimės, gali daryti gerus darbus ir tarnauti kitiems. Bet tu to nedarai." Ar tai darome mes, manydami, kad nieko neturime...

Rytoj - Verbų sekmadienis, kai šventinsime žalumynų puokšteles. Ir būkime dosnūs, nes labai daug ką turim.

Norėdami pasidalinti rūpesčiais ar džiaugsmais, darbo dienomis 10 - 13 val. skambinkite tel. (846) 49 34 35 arba rašykite laiškus el. pašto adresu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder