Savivaldybių tikslas - chaosas gatvėse bet kokia kaina

Savivaldybių tikslas - chaosas gatvėse bet kokia kaina

Vilniaus ir Klaipėdos miestų savivaldybės nusprendė naikinti daugumą maršrutinių mikroautobusų - todėl nuo liepos mėnesio kiekvienas, turintis važiuoti į darbus ar aplankyti giminaičių, privalės įsigyti bilietą ir laukti stotelėje autobuso arba troleibuso. Galimybės įšokti į mikriuką ir greitai pasiekti tikslą tiesiog nebus.

Kodėl nuspręsta naikinti mikroautobusus? Todėl, kad tokiu būdu visi savo automobilių neturintys žmonės bus priversti važinėti visuomeniniu transportu - o tai garantuoja nuolatines įplaukas į savivaldybėms priklausančių susisiekimo įmonių sąskaitas.

Kad keleiviams nepatogu - niekam neįdomu. Miestų valdžiai žmonių pasipiktinimas nesuprantamas - juk jie į gerai apmokamus darbus savivaldybėse visuomeniniu transportu, greičiausiai, nevažinėja. Kad šiuo sprendimu bus suduotas smūgis privačių vežėjų verslui ir keli šimtai žmonių liks be darbo, jiems irgi nerūpi. Juk Darbo birža priima visus.

Jau sukėlusi nepatogumų dėl naujų elektroninių bilietų įvedimo, sugalvojusi naikinti kai kuriuos maršrutus, sostinės savivaldybė yra atkakliai pasiruošusi žengti žingsnį iki visiško chaoso gatvėse. Ar tik ne tokiais būdais siekiama pakeisti priešišką vilniečių nuomonę apie metro, kurio idėją atkakliai stumia Vilniaus meras Artūras Zuokas?

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder