Saulius Budinas: "Sprendimai priimti, tačiau neįgyvendinami"

Saulius Budinas: "Sprendimai priimti, tačiau neįgyvendinami"

Klaipėdoje ryškėja stagnacijos ženklai. Stringantis miesto bendrojo plano tvirtinimas, kurio priėmimas paskatintų miesto vystymąsi, yra tik vienas iš vėluojančių miesto valdžios darbų. Rinkimų šūkiuose skambių pažadų netrūko, tačiau kokia reali situacija šiandien?

Prieš kelerius metus buvo suplanuotas piliavietės teritorijos sutvarkymas ir priimti atitinkami sprendimai.

Priešpilio gatvės rekonstrukcija juda pabaigos link, nors ją užbaigti ketinta dar 2019 metais.

Pagal detalųjį planą buvo numatyta nugriauti teritoriją darkantį sporto salės pastatą. Žinant tokių salių poreikį, buvo suplanuota nauja sporto salė Kretingos ir Šviesos gatvių teritorijoje.

Projektas buvo parengtas, statybų leidimas gautas, tačiau darbų pradžia nukelta į 2022 metus.

 

[CITATA] Pilies bokšto atidarymas buvo suplanuotas 2022 rugpjūčio 1-ąją ir turėjo tapti svarbiu 770 metų miesto jubiliejaus akcentu.


Dabartiniuose valdžios planuose bokšto atstatymas nukeltas į laikotarpį po 2022 metų. O ar jis apskritai bus - čia jau kitas klausimas.

Vis nepradedama tvarkyti Atgimimo aikštė, nors miesto valdžia turi įsipareigojimų Muzikiniam teatrui, kurio statyba vyksta pilnu tempu.

Buvo planuota lygiagrečiai užbaigti darbus Dangės skvere, Atgimimo aikštėje ir Muzikiniame teatre.

Dabar jau aišku, kad Atgimimo aikštės sutvarkymas pakibo ore, tad iškils problemos su parkavimo vietomis, kurių per šimtą Savivaldybė įsipareigojo įrengti sutartyje su muzikiniu teatru.

Tokiam susitarimui pritarė ir miesto Taryba, kurios dauguma tebeposėdžiauja Liepų g. 11 salėje.

Visą praėjusią kadenciją nuosekliai tvarkytos pietinių miesto mikrorajonų aikštės: išgražėjo Pempininkai, Debrecenas, Žardė, liko tik Vingio aikštės sutvarkymas.

Projektas yra parengtas, statybų leidimas gautas, darbai turėjo prasidėti jau šiemet ir baigtis 2021 metais, tačiau dabar viskas nukelta į 2022-uosius.

[CITATA] Pinigų yra - 2020 m. pradžioje liko nepanaudota apie 31 mln. eurų.

Neapsisprendžiama ir dėl Skulptūrų parko, kurio projektas buvo ruoštas ilgai ir atsakingai, yra gautas statybų darbų leidimas.

Buvo numatyta didžiąją dalį AB "Klaipėdos energija" teritorijos atlaisvinimo (konversijos) darbų atlikti jau šiais metais.

Niekas nepradėta.

Dar praėjusiais metais turėjo būti rekonstruotas Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos filialo "Kauno atžalynas" pastatas, tačiau iki šiol jis neatidarytas.

Medelyno kvartalo infrastruktūros išvystymo techninį projektą buvo numatyta užbaigti dar 2019 metais. Jo irgi nėra.

Į neapibrėžtą laikotarpį nukelta modernaus bendruomenės centro-bibliotekos statyba pietinėje miesto dalyje.

Šiais metais numatyta parengti tik techninį projektą pagal įvykusio architektūrinės idėjos konkurso nugalėtojo projektą, rangos darbai per artimiausius trejus metus neplanuojami.

Smarkiai vėluoja labai svarbios miestui naujos mokyklos šiaurinėje miesto dalyje statyba.

Pagal planus jau šių metų rugsėjį mokykla turėtų būti atidaryta. Rangos darbų sutartis pasirašyta praėjusių metų birželio mėnesį, tačiau darbai neprasideda iki šiol.

Buvo numatyta parengti kompleksišką techninį projektą Tauralaukio mokyklos ir darželio rekonstrukcijai, kurią turėjo pradėti tuoj po naujos mokyklos atidarymo.

Niekaip neprasideda Jūrininkų sveikatos priežiūros centro naujo pastato statyba. Vieta parinkta, projektas turėjo būti baigtas dar praėjusiais metais, o darbai prasidėti šiais.

Kartu su užsienio partneriais, praėjusią kadenciją dalyvaudami tarptautiniame projekte, pritraukėme lėšas ir suplanavome įdiegti išmaniąją transporto valdymo sistemą Minijos, Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėse, siekiant užtikrinti efektyvesnį ir greitesnį transporto judėjimą vienoje iš pagrindinių miesto arterijų kartu sprendžiant ir aplinkos taršos problemas.

Projektas parengtas 2019 metais, tačiau darbai vis neprasideda, o tai gresia ES lėšų praradimu.

Tai tik dalis vėluojančių darbų, kurių yra kur kas daugiau. Kas gi kaltas?

Valdantieji kalba apie kažkokias senosios administracijos, kuri rengė šiuos projektus, ir jos vadovų klaidas. Būta visko, bet minėti sprendimai juk buvo priimti prie to paties (dabartinio) mero ir senųjų jo komandos politikų.

Kodėl nei nutarimai, nei pažadai neįgyvendinami? Gal noro ir gebėjimų trūksta?

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder