Rūta Janutienė: Kukuraičių „ciklo šou“

Rūta Janutienė: Kukuraičių „ciklo šou“

(1)

Šitas mano komentaras susideda iš dviejų dalių: iš istorijos, kuri lyg ir nepalieka vilties, ir iš katarsio, kurį patirsite, kai aš nuplėšiu uždangą.

Taigi, pradedam: istorija... Pirmas, mano žiniomis, buvo Petras. Labai nešventas Petras Auštrevičius, kuris, būdamas atsakingas už Lietuvos stojimą į Europos Sąjungą (ES), pirko palankų savo pastangų „nušvietimą“ žiniasklaidoje. Greta kainos sutartyje buvo parašyta, kad nupirktas laikraštis neturės teisės kritikuoti derybų dėl stojimo, kol sutartis galios.

Derybos su Briuseliu buvo į vienus vartus. Ir ne todėl, kad Briuselis - blogas, o todėl, kad Lietuva nesiderėjo, ji veržėsi bet kokiomis sąlygomis, pamesdama nacionalinius interesus. Lietuvos pusė, kurioje buvo ir komunistų Aukštosios partinės dresuotoja Dalia Grybauskaitė, sutiko aukoti Lietuvos žemės ūkį, nes išmokos bus daug mažesnės, nei visur Europoje.

Buvo paaukota energetika (Ignalinos AE), o balsuotojai surinkti iš paties visuomenės dugno. Tie, kurie parduoda savo balsą už alų ir skalbimo miltelius.

Nuo to laiko žiniasklaida išmoko, kaip savo buvusį vienintelį poną - skaitytoją, žiūrovą - parduoti tiems, kurie turi pinigų ir nori atrodyti gerai, kai daro blogus darbus. Žiniasklaida, kuri paskutinįjį XX a. deš. pagal pasitikėjimą buvo antra po Bažnyčios, nukrito į pasitikėjimo dugną greta panašiai parsiduodančio Seimo. Visuomenė pasijuto apgauta ir bejėgė.

Ilgainiui ta daugumos bejėgystė, nusivylimas ir apatija tapo tokia akivaizdi, kad viešosios erdvės okupantai perlenkė lazdą. Jie nusprendė, kad laikas iš žmonių atimti ne tik jų turtą. Jie ėmė ieškoti naudos šaltinio žmonių namuose, jų šeimose. Gvieštis tų, kurie žmogui svarbiausi - vaikų. Prasidėjo šliaužianti socialinės sferos privatizacija.

Iš pradžių čiuptuvai apsivijo švietimą ir Gabrielius Landsbergis per savo pačią verslininkę-edukologę Austėją tapo milijonieriumi. Tada buvo imtasi pačių vaikų... nacionalizavimo ir privatizavimo į naujas, geras rankas. Į ataką išėjo Dovilė Šakalienė, pasikinkė ką tik laimėjusius „valstiečius“ ir paskelbė naujas žaidimo taisykles: šeima yra potencialaus nusikaltimo arena, todėl vaikas gali būti bet kada atimtas ir perduotas privačiam globos bizniui.

Kas gi tas pirkėjas? Jis - kuklus ir baikštus, labiau švelniai besišypsantis ir dažniausiai tylintis buvęs visuomenininkas, „nevyriausybininkas“, „Carito“ pelė. T.y. jis yra iš tų, kurių naudai ir vyksta masinis vaikų atiminėjimas. Tai - Linas Kukuraitis, daugiavaikis tėtis, kuriam šeimą padėjo auginti tėvai, nes ir jis, ir jo mama, ir jo žmona - visi iš tų „šventų“, nevyriausybininkų, kurie ikišakaliniu periodu kentė nuolatinį finansavimo stygių.

Ir prasidėjo... Pradėkime nuo Kukuraičiui pavaldžios Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VTAĮT), kurios įvaizdis per šakalines reformas nukentėjo labiausiai. Kaip jie mėgina pagerinti padėtį?

Tikrai ne keisdami savo elgesį su šeimomis...4590 eurų už 5 minučių laidelę „KK2 vaikai“! Laidos prodiuseriai, patyčių laidos KK2 gamintoja bendrovė „Be tabu“ VTAĮT užsakymu už 60 tūkst. eurų gamina laidas vaikams - „KK2 vaikai“ ir transliuoja per LNK televiziją.

KK2 pratina prie patyčių ir prastos žurnalistikos.

Tie 60 tūkst. eurų televizinėms kakoms - tik pradžia. Dar buvo ir „Vaikų forumas“, tik ne su Edmundu Jakilaičiu, o per Jakilaičio ir jo nepamainomo partnerio Lauryno Šeškaus skrandį, t.y. buhalteriją. Kukuraitis už pusdienį vaikų ekskursijų ir televizijos eterį, kurį daugiausiai matė dalyvių artimieji, sumokėjo 30 tūkst. eurų. Senais pinigais - 100 tūkst. litų už pusdienį apie nieką.

Sutartyje parašyta, kad forumo vedėjai turi būti vaikams žinomi žmonės. Tačiau realybėje šitą pasipinigavimą vedė prodiuserių vaikams pažįstamos Indrė Makaraitytė, Rasa Tapinienė, Rita Miliūtė. Kukuraičiui tiko, nes laidoje buvo kalbinamas ir jis. Irgi apie nieką. Kaip visada.

Ir kažkas sako, kad pinigų valstybėje nėra? Pinigų yra! 

 Per pustrečių metų valstybės išlaidos tokiems viešiesiems ryšiams siekia beveik 50 mln. eurų. Ta pati vaikus masiškai atiminėjanti VVTAĮT pirko laidų „TV pagalba“, „Gero vakaro šou“ eterį ir pan. Išleido tam dar 38 tūkst. eurų. Per tą patį laiką tarnybos sprendimu be šeimų liko per 2000 vaikų. Dešimtis kartų daugiau, nei per tą patį laikotarpį Lenkijoje.

Arba štai jums dar vienas kuklaus Kukuraičio apsi...pirkimas. Beveik 65 tūkst. eurų už mėnesio trukmės informacijos apie pensijų kaupimą sklaidą. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija užsisakė paslaugas likus vos mėnesiui iki pensijų kaupimo modelio pasirinkimo.

Ar pamenat, kaip toks vulgarus neaiškios profesijos „influenceris“ Saugirdas Vaitulionis agitavo ir virkavo apie savo mamos pensiją? Vėliau prisipažino, kad už tai jam buvo sumokėta.

Atskiras, klinikinis atvejis yra Kukuraičio ministerijos konferencijos... Čia jau viskas vyksta visiškai „po kilimu“. Pirkimai - iki 10 tūkst. eurų, kai nereikia skelbti viešojo konkurso.

Pavyzdžiui, konferencija apie mažiausiai aprūpintų Lietuvos žmonių aprūpinimą, kurią rengia... Kristinos Brazauskienės sūnaus Ernesto Butrimo bendrovė. 300 obuolių po eurą. 300 kavų su skrebučiu po 5 eurus „komplektas“. 300 pietukų su sriuba, karštu, kava - po 14 eurų.

Kai pasiturintys žmonės susirenka pasišnekėti apie ubagus, tai jiems sužadina apetitą...

Pinigų nėra? Pinigų valstybėje yra! Tokios konferencijos, kuriose valdininkai ir jiems prijaučiantys ėda už mūsų pinigus ir vaitoja, surengiamos per naktį. Ir vėl čempionė - VVTAĮT. Konferencija - sausio 18. Sutartis pasirašyta sausio 17 d.

Saldžiabalsė, kaip kai kas pasakytų, šeimų ardymo juodasis diržas Alina Jakavonienė tam darbui pasisamdo stebukladarę už... 10 tūkst. eurų be viešo pirkimo. Toji nepaprasta moteris - kuri per vieną dieną surengė renginį 300 žmonių yra VšĮ „Kultūra ir renginiai“ vadovė Eglė Jasutytė Mažintienė.

Kas ta Eglė Mažintienė? Ar ne puikaus pianisto Dariaus Mažinto, suklastojusio atestatą, netekusio viceministro posto, žmona? Ši konferencija irgi - ne silpniesiems. Kavos buvo išgerta - 50 kg... už 1050 eurų. O visokių sausainių, pyragėlių bei kibinų suryta už 3500 eurų, užsigeriant stalo vandeniu po 3,63 euro už litrą. Tikriausiai šventintas...

Niekas negali nė pyptelėti, nes Valstybinė vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba samdė ne tik žiniasklaidą, bet ir influencerius, vulgarias socialinių tinklų įžymybes, kad šie formuotų teisingą nuomonę apie „vaiko teisių tarnybų atliekamų darbų žinomumą“.

Tokių sutarčių - šūsnys. Jas skaitant kyla vienas klausimas: kodėl toks beveik šventas Linas Kukuraitis visame tame dalyvauja? Atsakymą galima rasti tuose pačiuose socialiniuose tinkluose, kurie ką tik ūžė nuo žinios, kad per Aurelijaus Verygos malonę po mokyklas vaikšto sektantai iš kažkokio Šri Šri sektos ir už valstybės skirtus pinigus teršia vaikams galvas.

Taigi, prisėskite... Ar žinote, kad panašiai „visuomenininkai“ vaikšto po mokyklas ir moko jūsų nepilnamečius sekso slėpinių? „Makštis“, „gimda“, „kiaušidė“, „kiaušialąstė“, „sėklidė“, „spermatozoidas“, „varpa“, „sėklos išsiliejimas“ ir t.t. Iš ko jūsų mažutėliai pirmą kartą išgirsta šiuos svarbius žodžius? Susipažinkite: „Ciklo šou“ mokytoja Rima Kukuraitienė. Austėja Landsbergienė feisbuke lydėsi iš gerumo: jos ketvirtokė dukra buvo su-ža-vė-ta.

Informaciją šiam komentarui apie perkamą ir parduodamą sąžinę surinko mano bičiulė Evelina Geležiūnienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder