Purvini kolūkio pirmininko sūnaus batai

Purvini kolūkio pirmininko sūnaus batai

Alkoholis yra blogis. Ir ypač tada, kai geriama buityje, tarpuvartėse ar po bulviakasio – tiesiog lauke. Tai čia apie tuos, kurie gėrė ir gers. Sąvokos apie saikingą alkoholio vartojimą čia negalioja. Tačiau ši valdžia su šiomis problemomis nekovoja. Na, ji tiesiog nesugeba kovoti su priklausomybėmis. Ji sugeba uždrausti tai, kas iš esmės žalos neatneša – t.y. uždraudžia simboliškai pakelti bokalą šalto alaus ar stiklą vyno ant suoliuko prie jūros ar ežero kranto. Kavinėje.

Taip, mes čia vėl apie draudimus prekiauti silpnu alkoholiu kai kuriose paplūdimių kavinėse ar paviljonuose. Valdžia darydami viską, kad atitolintų būtinus sprendimus dėl draudimo prekiauti silpnu alkoholiu panaikinimo galiausiai Seimo vardu nusprendė kreiptis dėl ekspertinio tokių dokumentų įvertinimo. Be kitų Seimo narių, kreipimąsi pasirašė išskirtinai valstiečiai. Tarp jų ir Puteikis, Kepenis, Kirkutis. Bent vienas iš jų drąsiai ir blaiviai ners į rinkimus apygardoje, kurioje, beje ir vyksta diskriminaciniai valdžios veiksmai.

Tai štai. Šioje valstybėje taip ir neatsirado eksperto, kuris už 300€ įvertintų antialkoholinių nesąmonių apmažinimą – t.y. atliktų planuojamų priimti kelių draudimų atšaukimo teisės aktų kaštų ir naudos analizę (cost-effectiveness). Nors tiesą sakant įvedant tokius antialkoholinius draudimus tokia analizė nebuvo daroma. Taigi šįkart tiesiog neatsirado žmogaus, turinčio aukštąjį teisinį ar ekonomikos studijų išsilavinimą, kuris sutiktų padaryti, atrodo, paprastą darbą. Pagal procedūras dabar Seimo valdyba pakartotinai turės skelbti ekspertinio vertinimo viešąjį pirkimą, o čia, žiūrėk, jau ir vasara baigėsi.

Dideliu ekspertu nereikia būti, kad suskaičiuotum, jog jeigu paplūdimio kavinėse ar paviljonuose dirbtų 600 žmonių bent už minimalų atlyginimą, tai vien mokesčių jie sumokėtų 101976€ per mėnesį. O juk vasara Lietuvoje įprastai trunka 2 mėnesius. O jeigu visas 1000 jaunuolių rastų darbą tose kavinėse paplūdimiuose prie jūros, ežerų, tvenkinių ir balų. Tai ir valstybei būtų atriektas 169770 eurų mokestis. Bet ne, kai milijardai drasko kišenes tai galima padalinti po 200€ seneliukams, kurie tuos pinigus vis tiek atiduos tiems jaunuoliams, kurie galėjo dirbti kavinėse, bet dabar tai lauks, kol diedukas pinigais sušelps. O čia ekonominis sprendimas, o čia tai mintys galiūnų!

Susitikus ant laiptų ar tarpduryje premjerą Saulių S., šis vis prisimena, kad būtinai atvažiuos į Jūros šventę. Jam atkertu, kad pradžioje leiskite tą šventę, o tada jau mudu išgersime po stiklą alaus. Mielai parodyčiau, kuo skiriasi alaus ar vyno gėrimas, kai tai darai ant betoninių grindų ar medinių. Aha, tikrai, kliedesiai skelbia, kad geriant kavinėse su medinėmis grindimis, labiau žmonės prasigeria. Prasigeria, žmogau, nuo bokalo, dviejų. Tai suprasdamas MP ir sako, kad stiklas alaus paviljone ar laikinoje kavinėje, nėra blogis.

Juk Saulius yra drąsus. Eina į rinkimus su kompanija, kurioje žmonės nuo 5G ryšio švytėjimo saugosi kepuraitėmis iš aliuminio folijos, pasiruošę deginti 5G antenas, nors dar nežino, kaip jos atrodo; kurie neigia skiepus, kurie rinko parašus prieš ES ir NATO. Organizavo referendumus dėl žemės nepardavimo užsieniečiams (tam, kad ir patys galėtų jos daug prisigrobti). Taip, tai tie patys valstiečiai. Su purvinais kerzais, baltarusiškomis trąšomis ir 5 litriniais džipais Seimo rūmų vidiniame kiemelyje. Tiesa, dažniausiai jie savo elgesiu panašesni į kolūkiečius.

Šis tekstas – asmeninė autoriaus nuomonė. VE.lt portalo rubrikoje „Nuomonės“ publikuojamos politinės ar kitos tematikos nuomonės, už kurias VE.lt portalo redakcija neatsako.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder