Pavasario vilionės

Pavasario vilionės

Pavasario vilionės

Kažkaip susiklostė, kad kiekvieną pavasarį apsilankyti Klaipėdos universiteto Botanikos sode pasigrožėti žydinčiomis magnolijomis jau tapo tradicija. Ir man pačiai, ir kolegų būreliui. Kai gyveni ant asfalto, nelabai pastebi bundančios gamtos vilionių. Kol kas Botanikos sode magnolijos dar nepražydo, tačiau sodo vadovė Rūta Žadeikienė vardino, kas jau praskleidė žiedus: "Kvapusis putinas, žalčialankiai, lazdynai, forzicijos tuoj tuoj apsipils geltoniu. Jau gal ir magnolijos būtų išskleidusios savo gražiuosius žiedus, bet vis pristabdo naktiniai šaltukai. Džiaugiamės, kad jie žiedų bent kol kas nepakanda."
Vaikščiodamas po sodą gali aptikti ir snieguolių kepurėlių, ir žibučių mėlio. Per žiemą, kai gamta ilsėjosi, negausūs sodo darbuotojai rankas sudėję nesėdėjo - iš beržų šakų, iš šiaudų pridarė visokių "baibokų": gandrų, gervių, zuikių, vištų ir gaidžių, žmogeliukų su šiaudinėmis skrybėlėmis. Ir vis daugiau klaipėdiečių atranda tą Botanikos sodą, kuriame įvairiais metų laikais gali ką nors pamatyti, sužinoti. Beje, jame nuo kalvelės galima pasigrožėti ir labai gražiu Danės vingiu.

Pavasaris Minijos gatvėje

Poniai Leokadijai iš Minijos g. 130B namo akis bado krūvos padangų, "bomžų" "miegamieji" po balkonais, išlaužyti medžiai. Dėl to, pasak ponios, ji kreipėsi ir į namą administruojančią bendrovę "Jūros būstas". "Ten paskėsčiojo rankomis, teigdami, kad čia ne jų daržas ir jie nieko negalį padaryti. Esą žalieji privalo ir panašiai", - teigė p. Leokadija. Man regis, "nieko negalintis padaryti" uabas tikrai gali bent bandyti gyventojus sukviesti talkon pavasariškai apsikuopti.

GRAŽINA [email protected], Tel.49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder