Naujasis centras rūpinsis moterų užimtumo problemomis.

Neseniai Klaipėdoje susikūrė nevyriausybinė organizacija, kuri rūpinsis moterų užimtumo problemomis.
Moterų užimtumo centras "Vaivorykštė" skirtas kūrybingoms ir veiklioms miesto moterims. Centro tikslai, pasak jo įkūrėjos ir pirmininkės Stefanijos Gurinienės - rūpintis moterų užimtumo problemomis, puoselėti lietuvių tautinio meno tradicijas, sudominti vaikus ir jaunimą tautinio meno paveldu, skatinant norą kurti bei vykdant kvaišalų vartojimo prevenciją, organizuoti parodas, seminarus, mokymo kursus.
"Norime sutelkti į būrį mokančias dirbti moteris ir padėti joms būti savimi: leisti joms daryti tai, ką jos sugeba, neribojant žinių, sugebėjimų", - sako tautodailininkė S. Gurinienė.
Moterų užimtumo centre daug dėmesio skiriama menui. Pasak S. Gurinienės, centro narės yra labai kūrybingos: "Jos moka viską - ir piešia, ir tapo, siuva, mezga, audžia", - teigė centro pirmininkė.
Pirmoji centro narių kūrinių paroda turėtų būti atidaryta gegužės 21 dieną.
Moterų užimtumo centro narės moka narystės mokestį - 5 Lt per mėnesį.
Nors organizacija visai neseniai pradėjo savo veiklą, vaikų ir jaunimo klube "Liepsnelė" įsikūrusiam Moterų užimtumo centrui šiuo metu priklauso jau daugiau kaip 70 dailiosios lyties atstovių. Anot S. Gurinienės, organizacijos veikla domisi ne tik klaipėdietės, bet ir kitų miestų gyventojos.
Toks susidomėjimas, centro pirmininkės nuomone, parodo, kad centras buvo labai reikalingas. "Šiais laikais nepavyks pritraukti tokį didelį būrį žmonių, jei yra neįdomu. Tačiau centras turbūt nebūtų sulaukęs tokio didelio susidomėjimo, jei ne dienraštis "Vakarų ekspresas". Labai ačiū laikraščiui, kad nemokamai spausdina mūsų skelbimus", - dėkojo S. Gurinienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder