Myli - nemyli, serga - neserga

Myli - nemyli, serga - neserga

Nuo praėjusio penktadienio dviejų savaičių karantine uždaryti Raseinių gyventojai skaito laikraščius ir nesupranta, kas čia darosi.

Pirmuosiuose puslapiuose juos į šuns dienas deda sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, rypaudamas, jog visame Raseinių rajone epidemiologinė situacija yra labai prasta ir sergamumas dvigubai didesnis nei antrame pagal sergamumą šalies mieste (Radviliškyje). Todėl ministras niekaip negali suprasti, kodėl raseiniškiai taip vangiai testuojasi dėl koronaviruso. Net šalies valdžia primygtinai ragina vietinius tirtis, kad savivaldybės apskritai nereikėtų uždaryti.

Raseiniškiams baugu. Bet tik tol, kol neatsiverčia sporto puslapio. O jame rašoma, kad pirmasis Vilniaus „Riterių" futbolininko Dominyko Barausko COVID-19 testas buvo melagingas. Tai paaiškėjo atlikus dar du testus. Kraujo tyrimas apskritai parodė, kad jis, nei yra, nei kada nors buvo užsikrėtęs „korona".

Negana to, ir Kauno „Žalgirio" vidurio puolėjui Žofriui Lovernui koronavirusas diagnozuotas neteisingai. Kad krepšininkas COVID-19 neužsikrėtė, parodė du pakartotiniai testai.

Tad ar verta stebėtis, kad dviejų savaičių karantine uždaryti raseiniškiai neskuba testuotis. Kam? Kad pirmasis testas įvarytų baimės, kurią vėliau panaikintų pakartotiniai du testai. Juk patirtas stresas sveikatai gali padaryti daugiau žalos už patį koronavirusą.

O gal valdžiai ne taip jau labai rūpi sužinoti, kiek Raseinių gyventojų iš tiesų serga ir ar apskritai serga „korona". Greitųjų koronaviruso testų nupirkta už kelis milijonus eurų. Negi dabar imsi ir leisi jiems dulkėti valdiškuose sandėliuose. Tuo labiau kad ir skolinimosi limitai, nors dėl pandemijos jau spėta pasiskolinti milijardus eurų, matyt, dar neišeikvoti. Ir reikia paskubėti, nes tuoj rinkimų vajus baigsis ir, neaišku, kas netrukus laikys valdžios vadeles savo rankose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder