„Mano miestas Klaipėda“: pritariame partizanų vado įamžinimui

„Mano miestas Klaipėda“: pritariame partizanų vado įamžinimui

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba ketina įamžinti Laisvės kovotojo, partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą uostamiestyje. Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ pritaria šiai iniciatyvai, o taip pat ir kitoms iniciatyvoms, kuriomis skatinima pagarba mūsų miestui ir valstybei nusipelniusiems asmenims.

Pasisakydama dėl Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario V. Titovo viešai išsakytos nuomonės apie A. Ramanausko – Vanago istorinę reikšmę, Asociacija pažymi, kad kiekvieno klaipėdiečio, kiekvieno Lietuvos gyventojo pareiga gerbti šalies įstatymus ir istoriją. Lietuvoje daugelį amžių gyveno įvairių tautybių ir tikėjimų žmonės, o Klaipėda yra išskirtinis multikultūrinis miestas. Laisvė turėti savo įsitikinimus ir pažiūras yra visuotinė ir neginčijama vertybė ir teisė, tačiau viešas abejonių mūsų valstybės didvyrių nuopelnais išsakymas, skaudina didelę miesto bendruomenės dalį ir ardo miesto pasididžiavimu tapusią skirtingų įsitikinimų miestiečių draugystę.

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ jau beveik dešimtmetį telkia klaipėdiečius geriems darbams uostamiesčio labui. Partizanų vado A. Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimas – tai dar vienas gražus ir prasmingas darbas. Tegu jis tampa miestiečių bendrystės ir pagarbos mūsų valstybei simboliu, net jei mieste yra ir kitaip jos istoriją vertinančių žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder