Laikinųjų vadovų miestas, arba Kas galėtų paneigti…

Laikinųjų vadovų miestas, arba Kas galėtų paneigti…

Padėtis, kai įmonei, įstaigai, institucijai, o ir valstybei ilgą laiką vadovauja nepakeičiami viršininkai yra nenormali. Bet lygiai taip pat nenormalu, kai joms vadovauja laikini vadovai.

Galbūt toks ilgas laikinas vadovavimas yra kam nors naudingas? Kas galėtų paneigti, kaip sakė vienas klasikas, su kurio partija Klaipėdos mero komanda yra sudariusi ilgalaikę koaliciją.

Tai, ką šiuo metu daro miesto valdžia, kuri turi prievolę prižiūrėti ir kontroliuoti Savivaldybės valdomas, o tai reiškia visų mūsų klaipėdiečių išlaikomas, įmones ir institucijas, man primena kažkokį keistą spektaklį, kurio fabulą žino tik vyriausiasis režisierius.

Akcinė bendrovė „Klaipėdos vanduo” vadovo neturi jau ilgiau kaip metus.

Kurį laiką laikinuoju vadovu dirbo vienas iš įmonės direktorių A. Špučys, o jam pasitraukus laikinuoju generaliniu direktoriumi buvo paskirtas vienas iš nepriklausomų įmonės valdybos narių A. Gumuliauskas.

Nuo šių metų sausio 16 dienos ir jis pasitraukė, o pikti liežuviai plaka, kad ne savo noru.

Ogi kodėl?

Ogi todėl, kad jis pradėjo šioje miesto strateginėje įmonėje nepriklausomą teisinį auditą ir atleido darbuotojus, susijusius su kai kuriais Klaipėdos miesto savivaldybės atstovais bei buvusiu generaliniu direktoriumi, kuris dabar patarinėja Klaipėdos merui.

Per metus jau trečia laikinąja generaline direktore buvo paskirta įmonės senbuvė E.Alonderienė.

Tokie veiksmai aiškiai rodo įmonės valdymo ir vadovo atrankos politizavimą bei galimą siekį susidoroti su neįtinkančiais ar nepatinkančiais mero komandai asmenimis.

Atrodo, kad kažkam labai nesinori, jog būtų atliktas tikrai nepriklausomas auditas.

Kas galėtų paneigti?

O juk viskas turėtų būti priešingai, reikėtų gi to audito siekiant užtikrinti maksimalų skaidrumą ir išsklaidyti visas abejones dėl strateginės miesto įmonės veiklos.

Paklauskite mero, vicemerų ir Savivaldybės administracijos direktoriaus...

Nuo šių metų sausio 13 dienoslaikiną vadovą turi ir UAB „Gatvių apšvietimas”.

Paskirtas laikinasis vadovas yra Savivaldybei priklausančios UAB „Klaipėdos autobusų parkas” generalinis direktorius V. Ramanauskas, kuris,žurnalistų paklaustas, neslėpė, jog jam bus nelengva vienu metu vadovauti dviem bendrovėms.

Tai jau tikrai...

VšĮ „Klaipėdos butai“ direktorė P. Maskaliūnienė išėjo iš darbo 2019 m. rugpjūčio 20 d.

Tai lyg ir svarbi miesto įmonė, kuri valdo per 1,5 tūkst. socialinių ir Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančių būstų, bet vadovo neturi iki šiol. Tik dabar vyksta nepriklausomo valdybos nario atranka.

O kaip bus su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriumi?

Buvęs vadovas Gintaras Neniškis nuo 2019 gegužės 23 d. dirba Savivaldybės administracijos direktoriumi ir yra pareiškęs, kad buvusi jo darbovietė naujo vadovo neieškos.

O jai laikinai, kol Savivaldybės administracijos direktorius užbaigs nelengvą kadenciją, vadovaus laikinas direktorius, buvusio direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Oho! Jeigu Dievas ir meras duos, kadencija truks net 4 metus.

Išties, gal kai kurie etatai, išlaikomi iš klaipėdiečių mokesčių mokėtojų pinigų, yra visai nereikalingi, jei gali būti neužimti tokį ilgą laikotarpį?

Kaip ir mero patarėjų komanda, kur taip pat jau ilgą laiką yra laisvų etatų.

Atsakingas privačios įmones akcininkas ar steigėjas taip nesielgtų, bet... Kas galėtų paneigti?

Ir atsitik tu taip, kad tokiu sunkiu metu iš rikiuotės iškrito ir pats Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kuris, vos tik išėjus ilgamečiui Savivaldybės administracijos Ūkio departamento vadovui, pataikė į nepažymėtą ir neapšviestą duobę.

Ir tapo klaipėdiečiams neaišku, kiekgi Klaipėdai vadovaus laikinasis meras, kol grįš tikrasis.

O gal palaukime? Galbūt mieste bus tokie pokyčiai, kad ir jo nebereikės?

Redakcija už straipsnio autoriaus nuomonę neatsako.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder