Kalėdinių stebuklų belaukiant

Kalėdinių stebuklų belaukiant

Nepaisydami nei amžiaus, nei išminties stygiaus ar net jos ir pervišiaus, laukiame kalėdinių stebuklų ir stebukliukų. Net tuo atveju, kai, regis, nebūtų pagrindo jų tikėtis. Laikraščio skaitytoja ponia Adelė, panorusi mintimis pasidalinti su kitais klaipėdiečiais, kalbą pradėjo klausimu: "Ką laikytume kalėdiniu stebuklu? Viena mano pažįstama, kelerius metus beviltiškai pildžiusi CV, desperatiškai mynusi įvairių darboviečių slenksčius, kaip tik šiuo kalėdiniu laikotarpiu susirado gerai apmokamą darbą. Ir tai ji laiko kalėdiniu stebuklu. O štai vienoje šeimoje, kurioje gyvenimą temdė šeimos galvos draugystė su alkoholiu, šiandien šventė. Aną dieną tą žmogų susitikau prekybos centre. Blaivų, spindinčiomis akimis ir pripirkusį dovanėlių mylimiems vaikams ir tą sunkų periodą atlaikiusiai savo moteriai. Apie man pasirodžiusį stebuklą nekalbėjome nei aš, nei tas vyriškis. Gal kada nors... Nuoširdžiai linkėjau Kalėdų džiaugsmo.
Bet kokį džiaugsmą jauti, kai kalėdinį stebukliuką kam nors kuri pats. Kad tai būtų netikėta, nelaukta. Ir tikras stebukliukas vyksta, kai kibirkštėlės džiaugsmo trykšta iš apdovanotojo žmogaus akių",- pasakojo p. Adelė.

Kadaise, kai parduotuvės ir "univermagai" nebuvo užgrūsti kalėdiniais suvenyrais, o ir meniški atvirukai buvo retenybė, nusprendžiau jų pasidaryti pati. Ir Kalėdoms ruoštis pradėjau vidurvasarį, rinkdama samanėlių, gėlyčių, šiaudelių ir kitokių smulkmenėlių, iš kurių galėčiau suklijuoti tokius atvirukus, kurie būtų mieli ir man pačiai, ir draugus nustebintų. Krūvelę jų nusivežiau ir į vieną tolimą miestą, kur buvau pakviesta sutikti Naujųjų. Įteikdama po vieną pačios sukurtą atviruką nesitikėjau tokios bičiulių reakcijos. Juk iš esmės tai tebuvo vatmano gabalėlis, ant kurio buvo priklijuota samanėlė tarsi eglutė, ant jos kabėjo žaisliukai iš sudžiovintų gėlyčių ir degė žvakutės iš šiaudelio ir geltono žiedlapiuko. "Tai jūs tik pagalvokit, - ji rinko žoleles, gėlytes, jas džiovino, paskui klijavo. Kiek čia šilumos", - dalijosi pastebėjimais vienas iš tos kompanijos bičiulių. Ir tuos atvirukus tarsi kalėdaičius bičiuliai kaišiojo į saugias vieteles, - kad tik nepažeistų, kad tik išsaugotų. O man buvo gera, kad tos mano pastangos nuo vidurvasario buvo įvertintos.
Iki Kalėdų liko kelios savaitės. Užuot blaškęsi po prekybos centrus, gal pasitelkime fantaziją, kuo savo artimuosius ar bičiulius galėtumėte pamaloninti . Dar galite suklijuoti žvakides iš prieskonių (kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, citrinos žievelių), kurie skleis nuostabius kvapus, uždegus spingsulę. Dar galite parašyti originalius laiškus, kuriuose išsakytumėte savo jausmus mamai, tėčiui, sesei, broliui, o ir savo draugams, kolegoms. Kažkodėl esu įsitikinusi, kad tokios pačių rankomis padarytos smulkmenėlės apdovanotiesiems atrodys kalėdinis stebukliukas. Nes tai nebus reikalingas daiktas - šiltos kojinės, nesvylanti keptuvė ar šilta pižama, per daug nesirenkant skubiai pagriebti nuo prekybos centro lentynos.
Bandykime kurti kalėdinius stebukliukus kitiems. Ir tikėkimės jų patys.

Kalėdinis palinkėjimas

Šįkart kalėdinių palinkėjimų "seriją" pratęsė laikraščio skaitytojas ponas Gediminas: "Ypač besirūpinantiems menkaverčiais blizgalais, maistais, aprangomis palinkėčiau bent kiek skirti laiko protui ir sugrubusiai širdžiai "pablizginti."

"Vakarų ekspreso" skaitytojai džiaugsmais, rūpesčiais, mintimis gali pasidalinti tel. 49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val. arba laiškelius rašyti el. p. adresu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder