Kaip konservatoriai su Astravo AE kovojo

Kaip konservatoriai su Astravo AE kovojo

Žiūrėkite, broliai, kas vakarą Panoramą! Vakar sužinojau: D.Kreivys pareiškė, kad į Lietuvą teka baltarusiška elektra, nurodė sumokėtas milijonines sumas. Ir viešai pasakė, kad Astravo AE elektra yra perkama Latvijos biržoje.

Matot, kalti ne tie, kurie perka, t.y. mes, o tie, kurie parduoda! Latviai nustebę oficialiai pareiškė, kad iš Baltarusijos jokia elektra į Latviją nepatenka, ja biržoje neprekiaujama ir net tokios galimybės iš viso nėra.

Tai, vadinasi, perkam iš Astravo AE, nors tiek rėkėm, kad nepirksim? Ir perkam patys per kokius nors rusiškus tarpininkus? Ir pelnosi kokie nors švogeriai - perpardavėjai, apie ką seniai visos varnos ant elektros laidų karksi?

Ir, kaip pats D.Kreivys išsitarė, jokios jungtys su Baltarusija nėra atjungtos, kaip mums kabino makaronus valdžia. Elektra teka tiesiai per sieną į Lietuvą, Latvijoje tik popieriukus susitvarko.

D.Kreivys ir visa ministerija nėrė į krūmus. Sako duos paaiškinimus mums ir Europos komisijai tik kitą savaitę, kas rodo, jog situacija rimta ir reikės ilgai sukti galvas, ką pasakyti, kai neturi nieko, ką gali pasakyti.

Prezidentūra nekomentuoja, irgi nėrė į krūmūs. G.Nausėda kviečia Valstybės gynimo tarybą. Labai gali būti, kad D.Kreiviuką gali tekti paaukoti. Ilgas liežuvis, gal bus tyrimas, gal išdavė bendrininkus.

O gal tik norėjo, kaip visada, savo žmones į LITGRID ir IGNITIS vadovybę sukišti, todėl dabartinius reikia baisiai apkaltinti? Na, tai apkaltino, tik galvoj košės nepakako, kad apdergė ir savo partijos politiką, ir vyriausybę su prezidentu. Lietuva Europos ir kaimynų akyse pasirodė melage, su kuria neverta turėti reikalų.

Per visuomeninį manipuliuotoją į ekraną iššokęs kažką nerišlaus papezėjo nusigandęs dvaro politologas R.Vilpišauskas, kuris ir apie elektrą, ir apie biržas išmano kaip kiaulė apie debesis.

Nes nei vienas specialistas nedrįsta žioptelėti - skandalas kokio nebuvo. Šitiek metų rėkta prieš Astravo AE, šitiek reikalauta iš Europos Sąjungos, vyriausybės, ministrai ir prezidentai grįždavo užkimę. O dabar pasirodys, kad patys perkam ir Europai meluojam?

P.S. Net įdomu, kokį eilėraštį šįvakar apie tai parašys Vytautas Landsbergis?

Respublika.lt

„Vakarų ekspreso“ redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su Nuomonių rubrikos tekstų autorių nuomone.  Už publikuojamų komentarų, nuomonių turinį atsako autoriai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder