Kai nustosime šiukšlinti, gyvensime patogiau

Kai nustosime šiukšlinti, gyvensime patogiau

Šalia ežero nuo kranto turi būti skirti bent penki metrai teritorijos viešajam naudojimui, tai yra tokios privačios valdos savininkas įstatymiškai turėtų leisti ežere pliuškentis poilsiautojams. Dalis tokių savininkų teritoriją užveria tvoromis. Savo ruožtu maudynių išsiilgę žmonės pyksta, kaip galima sau leisti tvoras statyti?

Nekalbėsiu apie nusižengimus įstatymams, nes bet kokiu atveju šių turi paisyti visi. Noriu bent iš dalies apginti privačių valdų savininkus. Juk dalis poilsiautojų krantą palieka nusėtą pakeliais nuo traškučių ar buteliais. Kas šį jovalą turi tvarkyti? Ogi savininkai. Visgi manau, kad dauguma poilsiautojų yra padorūs žmonės ir šiukšles susirenka. Tačiau ne veltui sakoma, jog šaukštas deguto visą statinę medaus sugadina.

Yra privačių savininkų lėšomis puikiai sutvarkytų maudyklų, aišku, imamas šioks toks mokestis, tačiau nė iš vieno poilsiautojo negirdėjau, jog šie piktintųsi. Atvirkščiai, džiaugiasi, jog švaru, yra suoleliai, persirengimo kabinos, tualetai.

Žmogaus smegenys - labai sudėtinga cheminė laboratorija, įdomu, kokia jų dalis nesuveikia, jei asmuo nebevaldo rankų, nebemato akimis, kad galėtų pakelti šiukšlę. Visada gerbiau ir gerbsiu tvarkingus žmones. Nes patys būdami tvarkingi, rodo pagarbą žmonėms ir aplinkai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder