Jurga Lago: Visada, kai matysit puolamą žmogų - stokit jo pusėn

Jurga Lago: Visada, kai matysit puolamą žmogų - stokit jo pusėn

Visada, broliai ir sesės. Kai matysit už nuomonę, už tikėjimą, už vardą, už išvaizdą puolamą kitą žmogų - stokit jo pusėn. Net jei mąstytų kitaip, nei jūs. Net jei jo nepažįstate. Net jei būtumėte nedrąsūs ir visas pasaulis staiga atsisuktų ir nustotų akimirkai kvėpavęs!

Taip apgynę kitą žmogų, jūs žinosite - gyvenimas sukasi teisingai ir kitąkart, kai užpulti galite būti jūs, jūsų tėtis, mama ar duktė, atsiras ranka, padedanti nekristi, akys, raginančios nenusiminti. Ir kalba, įkvepianti gyventi.

Visada, broliai ir sesės, žinokim - kovojantys prieš smurtą smurtu yra neteisioji pusė. Neapsirikim - viešas puolimas ir patyčios yra smurtas.

Ši situacija, rodos, apšviečia akimirkai visus ir viską - kad lengviau būtų matyti.

Ir dar. Apie žmonių ketinimus spręskim ne iš rėkimo, maivymosi ir žodžių, o iš darbų ir rezultatų. Plačiai atmerkim akis gyvenimo transliacijai. Ir mokykimės atsirinkti, nes mokytis reikės visą gyvenimą.

Ai, ir dar - aš palaikiau gay bendruomenę, kai vyko pirmasis Pride paradas Vilniuje, kai V.T. Raskevičius dar drebėjo spintoje, ko gero. Kai visos Lietuvos žvaigždės baimingai dairėsi ir bijojo prisijungti.

Taip kad man šališkumo ir nepagarbos “kitokiems” neprikišite - tik vėliau, pamačiusi, kad mažumos yra tik priedanga stumti neokomunizmui, nustojau remti LGBT.

Ir žemiau esanti gay bendruomenės atstovo nuomonė sutampa su manąja - tais žmonėmis irgi yra naudojamasi politiniams tikslams pasiekti.

Šis tekstas yra autoriaus nuomonė ir nebūtinai atspindi redakcijos poziciją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder