Jie pasiruošę gelbėti. Tik ne Lietuvą

Jie pasiruošę gelbėti. Tik ne Lietuvą

Seimo valdyba trečiadienį patvirtino parlamentarų komisijos darbui su Baltarusija sudėtį. Nesvarbu, kad artimiausiu metu šansų nuvykti į Baltarusiją yra visiškas nulis, jie visi sutarė, jog „mums reikia būti pasiruošus“.

Pavydėtinas entuziazmas! Su tokiu užsidegimu stengtis padėti kaimyninei valstybei! Paplokime politikams, o tada pamąstykime.

Ar jiems nereikia būti pasiruošus, jog karantino metu Lietuvoje į skolas įklimpę verslai gali ir nebeatsidaryti? Kaip žinoma, daugybė verslininkų tokiais tapo tik gavę iš banko paskolas. Dabar dar jie taiko įmokų atidėjimus, bet netrukus teks mokėti, kaip įprasta. Iš kokių pinigų?

Ar jiems nereikia būti pasiruošus ir reaguoti į kylančius Lietuvoje nedarbo skaičius? Dabar rekordiškai išaugęs nedarbas nurašomas 200 eurų išmokai - esą dėl to žmonės sulindo į Užimtumo tarnybą.

Tačiau atsimerkite - faktas, kaip blynas, kad tie žmonės neturi darbo! Jeigu aiškinsite, kad turi, tik šešėlyje tūno, tai paklausiu: kuo tuomet užsiima valstybinės kontoros: darbo inspekcija, mokesčių inspekcija, policija.

Tada aiškiai įvardinkime, kad šios institucijos yra perteklinės, kaip reikalavimas kavinėje laukti maisto su kauke, ir už pareigų neatlikimą teiskime ar bent atleiskime visus jų vadovus. Kitų variantų nematau.

Ar jiems nereikia būti pasiruošus, kad šių metų matematikos rezultatai netrukus gali virsti ir lietuvių kalbos, istorijos egzaminų rezultatais? Nes vos įžengę į mokyklas vaikai jau pasakoja apie jose vykstantį chaosą. Pedagogai nežino, kaip reiks dirbti dėl įvairiausių ribojimų, o tėvams tenka pripažinti - vėl grąžinus nuotolinį ugdymą, jie nebus pajėgūs atlikti mokytojo pareigų.

Ar jiems nereikia būti pasiruošus aiškintis, kodėl vis dar daugiau nei pusė Lietuvoje, o ne Baltarusijoje gyvenančių žmonių nepasitiki šalies demokratija? Didžiulė dalis žmonių netiki teisingumu, Seimu, Vyriausybe. Ir svarbiausia: vis dar į Lietuvą - namo - nesugrįžo milijonas lietuvių. Ar nereikia pagaliau atsigręžti į savo žmones?

Respublika.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder