Gamtos mokslų konferencija tampa gražia tradicija.

Jau penktą pavasarį Klaipėdos apskrities moksleiviai kviečiami į tiriamųjų praktinių darbų konferenciją, kuri tradiciškai vyksta Klaipėdos "Vetrungės" gimnazijoje.
Džiugu, kad šis renginys susilaukia pritarimo ir gausaus dalyvių būrio. Šiemet konferencijoje dalyvavo moksleiviai iš Vytauto Didžiojo bei "Vėtrungės" gimnazijų, "Aukuro", H. Zudermano, S. Dacho vidurinių mokyklų, Gedminų, Sendvario, Skuodo r. Lenkimų S. Daukanto pagrindinių mokyklų bei Klaipėdos moksleivių techninės kūrybos centro.
Buvo pristatyta beveik 30 darbų įvairiomis temomis. Darbas vyko dviejose sekcijose: "Žmogus ir jo gyvenamoji aplinka" bei "Žmogus ir gyvosios gamtos santykių raida". Dalyvių pranešimus vertino kompetentinga komisija iš Jūrinių tyrimų centro, Gamtos apsaugos departamento bei Klaipėdos moksleivių techninės kūrybos centro. Smagu buvo girdėti komisijos išsakytas mintis, jog visi darbai yra tikrai labai geri, įdomūs, vertingi. Ypač visus sužavėjo Skuodo rajono Lenkimų S. Daukanto pagrindinės mokyklos moksleivės Renatos Budrikytės darbas "Baltųjų gandrų tyrimai Lenkimų seniūnijoje". Jauniausias konferencijos dalyvis penktokas Jonas Albrektas iš Sendvario pagrindinės mokyklos taip pat pateikė labai įdomų darbą "Mažasis dirvos artojas - sliekas". Vienu geriausių buvo pripažintas ir Indrės Stonkutės iš Vytauto Didžiojo gimnazijos darbas "Žmogus - jo ir ne jo Baltija", kurį autorė labai originaliai ir išraiškingai pateikė klausytojams. Nuoširdumu, giliomis žiniomis ir kruopštumu nenusileido ir kitų dalyvių darbai. Visi jie buvo apdovanoti padėkos raštais, o nelengvu komisijos sprendimu, 12 geriausių iš geriausių - atminimo dovanėlėmis.
Iš pristatytų darbų matyti, kad moksleiviai domisi gimtuoju kraštu, aplinka ir jos poveikiu žmogaus gyvenimui, sveikatai. Mokytojų ir vadovų padedami, tiria ir analizuoja aktualias temas, domisi supančiu gyvuoju pasauliu. Tai parodo ir pateikti darbai: " Aplinkos tarša ir žmogus", "Nitratų koncentracijos nustatymas vaisiuose ir dirvožemyje", "Baliklio poveikio įvairios kilmės dėmėms tyrimas", "Gamtos ir rekreacinės veiklos įtaka pajūrio augalams", "Klaipėdos miesto aplinkos tarša automobilių išmetamosiomis dujomis" ir t.t.
Tiriamųjų praktinių darbų konferencija - baigiamoji Gamtos savaitės dalis. "Vėtrungės" gimnazijoje tai jau tradicija. Kasmet pavasarį gamtos mokslų metodinio būrelio narių iniciatyva organizuojami įvairūs renginiai: akcijos, viktorinos, projektų pristatymai ir pan., į kuriuos stengiamasi įtraukti kuo daugiau įvairių klasių moksleivių. Džiugu, kad vaikai noriai dalyvauja šiuose renginiuose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder