Didžiųjų pelnų košė su GMO priedais

Didžiųjų pelnų košė su GMO priedais

Genetiškai modifikuotais kukurūzais šeriamos žiurkės per 2 mėnesius susirgo vėžiu. Tai nustatė Prancūzijos mokslininkai. Tačiau genetiškai modifikuotus produktus gaminančios ir tiekiančios korporacijos vis vien ras argumentą, kad žmonės - ne žiurkės.

Na, kur jūs matote uodegą, nasrus ir t.t.? Nenužeminkite žmogaus iki žiurkės. Tai būtų niekinga. Būtų fu. Todėl drąsiai pirkite, vartokite. Didinkite korporacijų pelnus. O kukurūzų ir kitų augalų derlių tegul toliau didina modifikuota genetika. Nes žmonijos godumas beribis.

Stalino laikais genetika buvo neigiama. Globalinio pelno siekimo laikais genetika vėl neigiama. Tik kitaip. Siekiant pelno, augalo ar gyvūno prigimtis, priklausoma nuo genų sandaros, išdarkoma taip, kad gyvūno neatpažintų pats ponas Dievas. Biblijos Nojus, kilus visuotiniam tvanui, neįsileistų į laivą. Nes neatpažintų genetiškai modifikuoto keleivio. Lyg asilas lenda į laivo kajutę. Lyg asilėnas. O dar labiau įsižiūrėjus, kentauras.

Genetiškai modifuokuotų organizmų (GMO) pavojai ar ne pavojai nustatomi per 3 mėnesius. Ar tiek laiko pakanka rimtiems moksliniams tyrimams? O kur ilgalaikės pasekmės? Jei tik 3 mėnesius būtų nustatoma, kiek pakenkė Černobylis, būtų nustatyta, kad radiacija visai nekenksminga. Mat pirmuosius avarijos likvidatorius pražudė atominės gaisras. Banali liepsna. Niekuo nesiskirianti nuo miško ar tvarto gaisro.

Lietuva nuo GMO skverbimosi visiškai neapsaugota. Saugumas - iliuzija. Nes skverbimąsi toleruoja Europos Komisija. Mūsų galvijai jau šeriami GMO pagardintais pašarais. Žinoma, paršo gyvenimas trumpas. Fermose nešvenčiami 50-mečių kiaulaičių jubiliejai. O žmonės sulaukia ir solidesnių jubiliejų. Todėl niekas negali pasakyti, kiek GMO pakenkia ar nepakenkia ne trumpuoju, bet ilguoju periodu. Kaltybė ar nekaltybė lieka moksliškai neįrodyta.

Vienintelis barjeras - genetiškai modifikuotų augalų pas mus dar negalima sėti. Patyrinėti lauko sąlygomis. Tačiau kas gali garantuoti už kiekvieną sojų pupelę ar kukurūzą. Kad nė viena pupelė, vežama gyvuliams šerti, tikrai nenubyrėjo į dirvą. Juk transportuojant nubyra šiaudgaliai, anglies gabaliukai. Kokia nors pliauska, grūdas ar net kopūstas. Transportuojant prekes jūromis užklydo į Lietuvą ir kolorado vabalas. Tad įsivaizduoti, kad į Lietuvos dirvas neįsiterps jokia GMO pakeisto augalo sėkla, būtų idealistinė, puristinė botanika. Lietuvoje pilna augalų, turinčių genų mutacijų. Nes juos paveikė herbicidai, pesticidai. Mutacijas galima pastebėti natūraliose, nešienaujamose pievose. Paveiks ir GMO. Nes Lietuva nėra pakišta po gaubtu.

GMO proteguotojų, įskaitant EK, filosofija aiški. Pelnas dabar. Problemos rytoj. O jei rytoj bus daugiau nesveikų, išaugs farmacijos kompanijų pelnai. Tad iš vieno pelno pasipelnys ir kitas pelnas. Žmogus, įterptas į korporacijų žaidimus, yra tik naivus vartotojas. Kvailinamas „moksliniais įrodymais“. Kada nors įrodys. Kad pažangiausias žmogus - mutantas. Jei dar esi natūralus, esi ekshibicionistas. Ir pasiūlys nusipirkti personalinių mutacijų paketą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder