Ar trauklapiams irgi reikia įstatymo?

Ar trauklapiams irgi reikia įstatymo?

Gražuolė Klaipėda gyvena vasaros ritmu. Atsipalaidavęs miestas vilioja vasariškomis pagundomis. Ir vis daugiau žmonių joms pasiduoda. Taip ir turi būti. Juk vasara ir yra tam, kad pamalonintumėme savo pavargusius kūnus ir sielas.

Klaipėdos vasariškam žavesiui neatsispiria ir Seimo nariai. Taip ir turi būti. Juk jie lygiai tokie patys žmonės.

Konstitucinė prievolė sujaukė malonius vasariškus planus, mat, liepos 12 d. prisiekus naujam LR prezidentui, reikės patvirtinti naują Vyriausybę, todėl teko Seimo darbo laiką šiais metais pratęsti rekordiškai ilgai, iki liepos 18 d. O prie jūros ištrūkti vis tiek norisi, dar kai tokie kurortiniai orai į Lietuvą užsuko...

Tada tenka griebtis seniai išbandyto metodo - išvažiuojamieji Seimo narių posėdžiai. Taip neturėtų būti. Bet taip yra.

Šį kartą įkaitusia autostrada į Klaipėdą atvyko Seimo Sveikatos reikalų komitetas. Aišku, ne sveikatos taisyti. Tikslas kur kas kilnesnis. Susipažinti su Klaipėdos netradicine medicina.

Mat rudenį Seime bus svarstomas Alternatyvios medicinos įstatymas. Be išvykos į Klaipėdą įstatymas gali likti nepriimtas.

Panašu, kad Klaipėda suvaidino istorinį vaidmenį užtikrinant liaudies medicinos šviesią ateitį ilgiems laikams.

Prisiuostę įvairių žolyčių Klaipėdos universiteto Botanikos sode, pažiūrėję, kaip grakščiai nardo delfinai Jūrų muziejuje, Sveikatos reikalų komiteto nariai unisonu tvirtino, kad visos abejonės išsisklaidė ir įstatymas rudenį tikrai bus.

Aišku, kad mokesčių mokėtojų pinigai ir Seimo narių laikas praleisti veltui, nes su žolytėmis susipažinti galima ir Vilniuje, prie Seimo, kada vyksta kanapių mylėtojų dienos, o su delfinų terapija galima susipažinti labai išsamiai ir "Youtube". Bet ne apie tai daina.

Visgi labiausiai šioje pikantiškoje išvykoje prie jūros glumina Seimo narių noras reglamentuoti visas mūsų kasdienio gyvenimo sritis.

Nustatyti taisykles netgi ten, kur žmonių elgsena ir įpročiai yra susiformavę per šimtus metų. Glumina ir tas naivus tikėjimas, kad įstatymai savaime yra gėris ir jie išgydo žmones, pamaitina alkanus ar padaro žmones laimingus. Gyvenimo praktika kužda, kad dažnai būna atvirkščiai.

Ar bus Alternatyvios medicinos įstatymas, ar ne, vis tiek universiteto sode žolytės augs, o su delfinų pagalba ir toliau bus efektyviai gydomi sergantys vaikai. Ir įstatymas čia niekuo dėtas. Ir Seimo nariai čia niekuo dėti. Ar bus įstatymas, ar ne, ir toliau žiemą peršalus gersime liepų žiedų arbatą, o įsipjovę į pirštą ant žaizdos dėsime alijošių ar trauklapį. Nes čia yra mūsų įpročiai, čia yra mūsų liaudies medicina, kuri jokiems seimams ar įstatymams, jokiems valdžioje esantiems visažiniams sveikuoliams yra nepavaldūs.

Tiek jau to tą Sveikatos komiteto išvyką. Kur kas svarbiau, kad pasivažinėję po vasarišką Klaipėdą, grįžę į Vilnių Seimo nariai jokio įstatymo nepriimtų. Kitu atveju kažkaip neramu, kad, dedant nuosavą trauklapį ant nuosavo kūno, nereikėtų prieš tai gauti atestuoto alternatyvios medicinos darbuotojo leidimo.

Ir pabaigai... Jeigu jau Seimo nariai šią vasarą toliau rengs išvykas į pajūrį, tai labai reikėtų, kad atvažiuotų Simo Ekonomikos komitetas pažiūrėti, kaip kemšasi automobiliai prie Šilutės pl. ir Baltijos pr. žiedų. Ir kaip jau seniai juos reikėjo rekonstruoti. Dėl tokio reikalo net pats juos atvešiu ir parvešiu į Vilnių. Aišku, jeigu Etikos komisija leis...

Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su autorių nuomone.
Už publikuojamų komentarų, nuomonių turinį atsako autoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder