Apsaugok Viešpatie nuo Verygos varškėčių

Apsaugok Viešpatie nuo Verygos varškėčių

Fanatikai visada buvo pavojingi. Kai fanatikas  prasibrauna į aukščiausius valdžios postus, tai jau tampa nacionaline grėsme. O, jeigu dar jis ima eksperimentuoti, tai jau yra stichinė nelaimė. Iki šiol Lietuva turėjo Sveikatos ministrą Verygą.

Su jo nurodymais, kaip gerti, ką gerti, kiek gerti ir kada gerti, kaip jau ir apsipratome. Tačiau nuo šiol Lietuva jau turi ir Vyriausią kulinarą Verygą. Ministras ėmėsi sveiko maisto reformos.

Vyriausias Lietuvos kulinaras nurodė, kokius patiekalus turės valgyti šalies mokyklų moksleiviai. Veryga konstatavo, kad mokyklose dirbantys virėjai yra beviltiški ir nemoka gaminti maisto.

Todėl pasitelkęs ministerijos viešuosius ryšius, pompastiškai pats pristatė naują meniu ir netgi pagamino sveikuoliškus patiekalus, kurie netrukus turėtų atsidurti ant moksleivių pietų stalo.Vyriausias Lietuvos kulinaras su pasididžiavimu pristatė sultinį su makaronais, varškėčius, šio regiono virtuvei būdingas meksikietiškas kesadilijas su daržovėmis ir netgi gurmanišką patiekalą iš šviežio ungurio.

Lietuva niekada neturėjo savo Michelin žvaigždutės. Galbūt atsirado šansas ir ministras Veryga šią istorinę neteisybę ištaisys. Deja, jau kulinarinės degustacijos metu paaiškėjo, kad sultinys neturi skonio, o varškėčiai gali būti naudojami nebent, kaip masalas karosams gaudyti.

Na, bet Veryga puolė įrodinėti, kad tai sveikas maistas, be druskos ir cukraus, o vaikai yra tie sutvėrimai, kurie labai greitai prie visko prisitaiko. Neprisitaiko tik mokyklos virėjai, kurie tik ir moka Kijevo kotletą ir kugelį iškepti. Čia vyriausias Lietuvos kulinaras irgi apie viską pagalvojo.

Paskyrė 700 tūkstančius eurų mokesčių mokėtojų pinigų. Duos tiems, kurie sutiks Verygos varškėčius virti. Kurie nesutiks, gaus kokį patikrinimą ar neeilinę atestaciją.

Kaip sveiku protu pagalvoji, visgi dzyvai Lietuvoje darosi. Sveikatos ministras per prievartą varškėčius vaikams bruka. Dar betrūko, kad Susisiekimo ministras nurodytų su kokios markės automobiliu privalu važiuoti, o Kultūros ministras sudarytų privalomai lankytinų spektaklių sąrašą.

Apsaugok Viešpatie Lietuvos vaikus nuo Verygos varškėčių. Padaryk taip, kad vaikai augtų sveiki ir lankytų mokyklą, mokyklos virėjai galėtų ramiai gaminti skanų maistą, taip, kaip ir moka tai daryti, o ministras Veryga, pagaliau imtų dirbti savo darbus: sutrumpintų eiles pas gydytojus, rūpintųsi medikų atlyginimais, pigesniais vaistais vaistinėse.

Viešpats čia greičiausiai nepadės. Fanatikas ir toliau vykdys eksperimentus su Lietuvos vaikais. Padės čia rinkimai, bet jų dar teks kantriai palaukti.

Kol jų lauksime yra nors viena gera žinia, kad prasidėjo vasaros atostogos ir moksleiviai galės jaukiai pasimėgauti tėvelių ir senelių skaniu naminiu maistu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder