Ką apie pralaimėjimą mano Klaipėdos krepšinio specialistai

Ką apie pralaimėjimą mano Klaipėdos krepšinio specialistai

Po pirmųjų Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyro Lietuvos rinktinės varžybų, kuriose Kęstučio Kemzūros auklėtiniai net 23 taškų skirtumu - 79:102 nusileido argentiniečiams, matyti nerimo ženklų. Klaipėdos krepšinio specialistai teigia, kad  rinktinei trūksta komandinio žaidimo.

Visgi, buvę ilgamečiai Lietuvos rinktinės žaidėjai klaipėdiečiai - olimpinis čempionas Modestas Paulauskas ir dukart olimpinis prizininkas Eurelijus Žukauskas laidoti Lietuvos rinktinės nesiruošia ir teigia, kad pakilti iš duobės dar galima.

VE.lt pateikia šių krepšinio specialistų mintis apie dvikovą su argentiniečiais ir tolimesnių rungtynių prognozes.

"Argentiniečiai traiškė mūsų gynybą"

Eurelijus ŽUKAUSKAS, buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, dukart olimpinis prizininkas

Lietuvos rinktinės žaidimas pirmose rungtynėse buvo buksuojantis. Man dvikova su Argentina paliko ne itin malonų įspūdį. Mūsų šalies krepšininkai nuo trečiojo kėlinio ėmė rungtyniauti ne komandinį žaidimą, o pavieniui: tai vienas, tai kitas krepšininkas bandė gelbėti komandą individualiais veiksmais, bandė prisiimti naštą ant savęs, tačiau dauguma tų bandymų buvo nesėkmingi.

Žaidėjai skubėjo panaikinti varžovų persvarą, tačiau jaudulys ir klaidos trukdė tai padaryti. Taip pat blogai ir tai, kad šioje dvikovoje lietuviai nepasinaudojo savo snaiperiais - tritaškiai tiesiog nekrito į krepšį. Tritaškiai dažnai būna vienas iš pavojingesnių Lietuvos ginklų, tačiau ne šį kartą. Be to, lietuviai argentiniečiams leido pelnyti daug lengvų taškų, tai atsispindi ir rezultate - varžovai pelnė daugiau nei šimtą taškų.

Juk visuomet lietuvių stiprybė buvo komandinis žaidimas, o šįkart to nebuvo galima įžvelgti, tiesiog nesiklijavo žaidimas. Trys Argentinos komandos žaidėjai: Luisas Skola, Karlosas Delfinas ir Emanuelis Džinobilis tiesiog traiškė mūsų gynybą, puldami darė ką tik norėjo. Lietuvos krepšininkų gynyba buvo blanki. Kuomet lietuviai gynėsi vienas prieš vieną, juos argentiniečiai tiesiog maudė. Gal reikėjo bandyti gintis aikštės gynyba, o ne pavieniui. Kita vertus, argentiniečiai - itin pajėgūs varžovai.

Tiesa pasakius, nelabai tikėjau, kad ši Lietuvos rinktinė pirmose rungtynėse juos įveiks.

Artimiausiose rungtynėse linkiu Lietuvos krepšininkams kuo geriausios sėkmės. Tikiu, kad jie įveiks Nigerijos atstovus. Juk trauktis nebėra kur, reikia tik laimėti. Prognozuočiau, kad pastaroji dvikova bus labai įtempta, o lietuviai Nigeriją nugalės 6 taškų skirtumu. Labai norėčiau, kad lietuviai B grupėje užimtų trečiąją vietą, bet realiausias variantas, jog jie liks ketvirti.

"Tai ne karo pabaiga"

Modestas PAULAUSKAS, buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, olimpinis čempionas

Pirmos rungtynės visuomet yra labai svarbios, tačiau šįkart lietuviams nepavyko. Tokie skaudūs pralaimėjimai atsiliepia psichologiškai, tačiau tikiu, kad mūsų vyrai ras jėgų atsitiesti. Juk tai ne karo pabaiga, pralaimėtas tik vienas mūšis.

Kas lėmė tokį skaudų lietuvių pralaimėjimą? Galbūt mūsiškiai neįvertino argentiniečių, manydami, kad tai pasenusi komanda, veteranai. Prieš išvykstant į Londoną buvo kalbėta, kad mūsų atsarginių žaidėjų suolelis - ilgesnis ir mes neva juos išvarginsime. Tačiau patys buvome lėtesni, praleidome net 102 taškus. Tai krepšinyje - labai daug. Negi žaidėjai tikėjosi, kad varžovams leis pelnyti 102 taškus, o patys surinks 120. Tiesiog nesužaidėme taip, kaip reikėjo, mačiau daug spragų, ypač gynyboje. Varžovai dvikovose du prieš du buvo kur kas pavojingesni ir apžaisdavo mūsų krepšininkus. Po krepšiais laisvai nardė Luisas Skola...

Būkime atviri, argentiniečiai šįkart rungtyniavo daug geriau ir buvo stipresni. Tikiu, kad lietuviai padarys išvadas ir dvikovoje su Nigerija jau atrodys kur kas geriau. Svarbiausia nepalūžti, nebemąstyti apie dvikovą su argentiniečiais, o žengti į priekį.

Tikiu, kad treneris Kęstutis Kemzūra bus išanalizavęs Nigerijos krepšininkų žaidimą ir jiems jau atsirevanšuosime už pralaimėjimą olimpinės atrankos turnyre. Juk Nigerijos krepšininkai žaidžia paprastą, atvirą krepšinį, tačiau jų fiziniai duomenys - geresni: jie yra šoklūs ir labai greiti. Dvikovoje su Nigerija negalime daryti paprastų klaidų, reikia būti itin tiksliems ir susikoncentravusiems.

Jei dvikova su Nigerija susiklostys sėkmingai, tuomet grupėje galime tikėtis likti trečioje ar ketvirtoje vietoje. Na, labai jau optimistiniu variantu galėtume likti ir antri, tačiau tuomet turėtų suklupti Argentina. Manau, kad JAV rinktinė iš pirmosios pozicijos nebus išstumta. Būkime realistai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder