Žvakutės prie Savivaldybės gyventojams kelia nerimą

Žvakutės prie Savivaldybės gyventojams kelia nerimą

Per pastarąsias kelias dienas "Žinios1" redakcija sulaukė skambučių. Žmonės teiravosi, kodėl prie Šilutės rajono savivaldybės pastato deginamos žvakės. "Ar žvakutės deginamos dėl tragedijos Rygoje?" - teiravosi žmonės.

Liudininkų teigimu O.Lidžius pats asmeniškai vakare žvakutes uždega, o ryte užgesina.

Telefonu susisiekėme su pačiu Orestu Lidžiumi ir pasiteiravome kodėl jis degina žvakutes ir ką turi omenyje savo rašinyje „Švie-SOS“, kuriame ir rašo apie tai, jog jis asmeniškai uždegs kas vakarą po žvakelę prie savivaldybės pastato, rašydamas "puolusioms sieloms"? Tačiau susisiekus su korespondentu, šis komentuoti atsisakė.

Įžvelgę politinį atspalvį šioje „pilietinėje“ akcijoje pasiteiravome Šilutės rajono politikų ir paklausėme ką jie mano ir ką žino apie šią „politinę-pilietinę“ akciją.

Šarūnas Laužikas paklaustas dėl ko, jo manymu, prie savivaldybės dega žvakutės jis atsakė:

„Niekam ne paslaptis, kad per 23 savivaldybės gyvavimo metų būta daug politinių partijų valdžioje - keitėsi daug politinių srovių. Šia, žvakučių deginimo akcija, stengiamasi susireikšminti. Juolab, kad už viso to kyšo Liberalų sąjūdžio ausys.“ – sakė politikas.

„Akcijos iniciatorius, žurnalistas Orestas Lidžius elgiasi nekorektiškai ir pažeidžia žurnalistų etiką. Korespondentas turi nušviesti įvykius ir būti neutralus, o ne inicijuoti tokias akcijas palaikydamas tam tikrą politinę srovę.“ – kalbėjo pašnekovas.

To paties paklausėme ir buvusio Šilutės rajono mero Virgilijaus Pozingio:

„Dėl ko deginamos žvakutės nežinau. Geriau reikėtų klausti administracijos direktoriaus R.Ambrozaičio ar šiam žvakučių deginimui yra išduotas leidimas?“ – sakė V.Pozingis.

Paklausus R.Ambrozaičio ar yra išduotas leidimas šiai akcijai, jis nustebo:

„Ar tokiai akcijai reikalingas leidimas? Leidimas nėra išduotas.“ - sakė administracijos direktorius.

Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius sakė, jog deginamas žvakutes prie savivaldybės pastato pastebėjo ir pareigūnai stebi padėtį, tačiau kol kas viešosios tvarkos pažeidimo neįžvelgia.

Mūsų manymu vienos iš žiniasklaidos priemonių savininko dalyvavimas šioje akcijoje aiškiai kertasi su objektyvumu.

Neturėtų žiniasklaidos priemonės, norėdamos išlikti solidžiomis ir objektyviomis, aktyviai inicijuoti ir dalyvauti abejotinose akcijose, juolab kai yra pažeidžiama žurnalistų etika.

"Žinios1.lt" pavyko sužinoti, jog prie šios akcijos aktyviai prisideda ir savivaldybės darbuotojai. Šaltinių teigimu, nakčiai sąmoningai, su Administracijos derektoriaus žinia, yra išjungiamos savivaldybės pastatą apšviečiančios šviesos ir užrašai tam, jog geriau matytųsi žvakės. Paliekama įjungta tik viena teritoriją ir pastatą apšviečianti lempa.

Panašu, kad prie "pilietinės-politinės" akcijos prisidėjo ir patys politikai užimantys atsakingas pareigas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder