Zoologijos sodas neatsikrato inspektorių

Zoologijos sodas neatsikrato inspektorių

Klaipėdos rajone esančiam mini zoologijos sodui ramybės neduoda įvairių valstybinių įstaigų atstovai. Paskutinį kartą jiems parūpo ne žvėrys, bet žmonės.

Klaipėdos rajono apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjama administracinė byla, kurioje zoologijos sodo įkūrėjas Edvardas Legeckas įtariamas nelegaliu įdarbinimu - jam už tai surašytas protokolas.

Darbo inspektoriai neatskleidžia, ar galimas pažeidimo atvejis nustatytas planinio patikrinimo metu, ar tikrinant gautą informaciją, neatskleidžiamos ir kitos detalės.

Įstatymai už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį darbdavį leidžia bausti 3-10 tūkst. litų bauda.

Tačiau zoologijos sodo vadovas darbo inspektorių vizito nesureikšmino ir mano, kad jokio pažeidimo nebuvo.

"Viskas gerai, nieko mes nesame pažeidę", - tikino E. Legeckas.

Tai jau ne pirmas kontroliuojančių įstaigų inspektorių apsilankymas pas gamtos mylėtoją per pastaruosius kelis mėnesius. Pernai lapkritį E. Legeckas užsitraukė Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos nemalonę - tuomet jos nariai kreipėsi į Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT) bei Aplinkos ministeriją prašydami uždrausti esą nelegalią sodo veiklą.

VMVT atstovai į tai sureagavo - jie nustatė, kad du šunys sodo teritorijoje buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, keturkojų savininkui už Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pažeidimą skirta piniginė bauda bei duotas įpareigojimas šunis perkelti į kitą vietą.

"Baudą sumokėjo, įpareigojimus įvykdė", - sakė tarnybos vadovas Antanas Bauža.

Po šio kreipimosi pas E. Legecką ne kartą lankėsi ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai.

"Gyvūnų teisių gynėjai ten lankėsi po liūties, jiems pasirodė, kad situacija pasibaisėtina. Mes jokių sankcijų neskyrėme, nes ir nebuvo už ką skirti. Svarbiausia, jog viskas būtų teisėta ir teisinga, jeigu ir buvo kažkokių neatitikimų, tai tokių, kurie labai greitai ištaisomi, dažniausiai tereikia sutvarkyti dokumentus. Šiaip su savininku mes nuolat bendraujame, greitai ši įstaiga bus įteisinta kaip zoologijos sodas", - sakė departamento vadovas Andrius Kairys.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder