Žmonės ir gandrai kaimynystėje nesugyvena

Žmonės ir gandrai kaimynystėje nesugyvena

Nors žmonės dažniausiai myli gandrus, būna ir kitaip - viena Labrenciškių gyventoja pasiskundė "Vakarų ekspreso" redakcijai, kad gandrai, susisukę lizdą ant gyvenamojo namo stogo, dergia aplink ir kelia triukšmą.

Anot gyventojos, jai kreipusis į specialiąsias tarnybas, buvo pasiūlytas vienintelis sprendimas - numesti lizdą su gandriukais žemėn.

Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė tokiu atveju pataria palaukti, kol gandrai išskris, ir tuomet išardyti lizdą.

Gyvūnų globos tarnybos "Aumura" gyvūnų prižiūrėtojas Rimas Vidikas irgi prieštarauja nuomonei, jog lizdą reikėtų nedelsiant numesti žemėn.

"Nereikia daryti nieko panašaus. Dabar ardyti lizdą jau per vėlu, o perkelti jį į kitą vietą iš viso neįmanoma. Gandrai netrukus išskris žiemoti kitur, todėl geriausia palaukti to momento ir tada pašalinti lizdą.

O ateityje norint išvengti tokių nepatogumų ar bijant, kad paukščiai grįš kitąmet, reikia stebėti, ar gandrai nesuka lizdo, o pastebėjus - ardyti iškart", - patarė specialistas.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder