Virš kelio į darželį - Damoklo kardas

Virš kelio į darželį - Damoklo kardas

Nors valdininkai teigia, kad dar rugpjūtį praūžusios vėtros padariniai mieste jau beveik likviduoti, tačiau miestiečiai pastebi dar ne vieną "tiksinčią bombą".

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi sunerimę tėveliai, kurių vaikai lanko Danės gatvės esantį lopšelį-darželį "Boružėlė". Pasak jų, prie darželį juosiančios tvoros auga didžiuliai medžiai, o jų šakos nusvirusios tiesiai virš vartelių, pro kuriuos kasdien vaikšto darželio bendruomenė.

"Kai rugsėjo mėnesį atvedėme vaikus į darželį, pastebėjome, kad viena didžiulė šaka virš vartelių stipriai įtrūkusi. Panašu, kad papūtus stipresniam vėjui ji bet kurią akimirką gali visiškai nuplyšti. Baisu ir pagalvoti, kas galėtų atsitikti, juk čia nuolat vaikšto vaikai", - situacija baisėjosi tėvai.

Darželio "Boružėlė" darbuotojai pritarė, kad šaka ir jiems kelia didžiulį susirūpinimą. Pedagogai patikino, jog jie informavo savivaldybę apie pavojingą šaką, tačiau esą jokios reakcijos iki šiol taip ir nesulaukė.

"Vakarų ekspresui" pradėjus domėtis, kodėl valdžia šitaip pro pirštus žiūri į vaikų saugumą, paaiškėjo, kad dėl visko kaltas rangovų, kurie likvidavo vėtros padarinius, neatidumas.

"Išsiaiškinau. Taip, apie šį medį buvome informuoti. Tiesiog rangovas - įmonė "Klaipėdos želdiniai" - dėl neaiškių priežasčių tą šaką tiesiog praleido. Galbūt rugpjūtį ir rugsėjo pradžioje, kai medžiai dar žaliavo, ją buvo ir sunkiau pastebėti, bet dabar, kai lapai pradėjo kristi, įtrūkusi šaka matyti akivaizdžiai", - situaciją komentavo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Jos teigimu, "Klaipėdos želdiniai" pažadėjo šaka pasirūpinti penktadienį.

"Kadangi ji yra aukštai, reikalingas bokštelis, šiandien jau nespės sutvarkyti, bet rytoj pavojus tikrai bus pašalintas", - ketvirtadienį žadėjo I. Šakalienė.

Pasak jos, nors didžioji dalis vėtros padarinių jau likviduota, vis dar išlenda pavieniai atvejai. Tarp tokių valdininkė paminėjo dar nebaigtą tvarkyti kelmą Smiltelės gatvėje bei medžius prie Vasaros estrados. Taip pat dar su girininkijomis reikia sutarti dėl išverstų medžių tvarkymo valstybinio miško teritorijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder