Virgilijus Pozingis pažeidė įstatymą

Virgilijus Pozingis pažeidė įstatymą

Komisija nusprendė, jog Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, kuomet nenusišalino nuo interesų konfliktą keliančio savivaldybės sprendimo projekto derinimo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad tarnautojas derino Šilutės rajono savivaldybės tarybai teiktą klausimą dėl partnerystės su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija teikiant paraišką melioracijos statinių rekonstrukcijos projekto įgyvendinimui ir galimam jo kofinansavimui ateityje. V. Pozingis yra minėtos asociacijos narys.

Esant tokiai valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens pareigų priešpriešai, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas suteikia viršenybę pareigai vengti interesų konflikto. Matydamas, jog turi derinti klausimą, susijusį su narystės ryšiais jį saistančia asociacija, V. Pozingis turėjo apie tai informuoti savo tiesioginį vadovą – Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių – ir nusišalinti nuo bet kokių tolimesnių su minėtu klausimu susijusių veiksmų.

Tyrimą Komisija atliko Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario ir Kontrolės komiteto pirmininko Zigmanto Jauniaus pranešimo pagrindu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder