Vienintelį jautį Palangos miesto savivaldybėje siūlo pavadinti Šarūnu

Vienintelį jautį Palangos miesto savivaldybėje siūlo pavadinti Šarūnu

Būtingėje, pačiame Palangos miesto savivaldybės pakraštyje, netoli Lietuvos-Latvijos sienos, tvarte šieną rupšnojančiam vieninteliui Palangos miesto savivaldybės jaučiui, „Palangos tiltas“ interneto svetainės www.palangostiltas.lt skaitytojai ir Facebook/Palangostiltas lankytojai su azartu rinko vardą.

Sulaukėme net 15 siūlymų, už visus juos buvo galima balsuoti www.palangostiltas.lt.

Iš 89 apklausoje dalyvausių respondentų net 23 jautuką norėtų pavadintų Šarūno vardu. 9 – Koronos vardu, 7 – Gražuoliu.

Paklausta, koks vardas jai labiausiai imponuoja ir ar derėtų vienintelį Palangos jautį pavadinti Šarūno vardu (Palangos miesto meras – Šarūnas Vaitkus aut.), Jurgita Vanagė, mero patarėja, suraukė antakius: „Jūs juokaujate, ar ne?“ Nė nesukikenusi J. Vanagė paprašė Savivaldybei atsiųsti oficialų paklausimą jaučio vardo klausimu.

Bet, ko gero, jam vardo nereikės. Jautuko šeimininkė Jadvyga Petrutienė antradienį „Palangos tiltui“ sakė, kad dėl straipsnio apie jos augintinį „Palangos tilte“ ji bei jos buliukas sulaukė didelio dėmesio.

„O mums jo nereikia. Ir labai nesijaudinkite – mūsų jautis turi dokumentus, o juose ir vardas yra įrašytas. O koks – tebūnie tai mūsų reikalas,“ – sakė ji.

Šarūnas – lietuviškas vardas. Kilęs iš senosios lietuvių kalbos žodžio šarus – „greitas“ (šariuoti „skubiai eiti, šarioti „lakstyti“). Išpopuliarėjo po Vinco Krėvės Mickevičiaus apsakymo „Šarūnas“ apie legendinį Merkinės kunigaikštį.

Moteriška vardo forma – Šarūnė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder