Verslininkams į pensininkę nusispjaut

Verslininkams į pensininkę nusispjaut

Praėjusią vasarą sandorį su plastikinių langų pardavėjais sudariusiai klaipėdietei iki šiol nepavyksta su jais susitarti dėl žalos atlyginimo, nors ir atrodo, kad įstatymas - moters pusėje. Tuo tarpu verslininkai ją tik maitina pažadais.

Prieš pusmetį Pušyno gatvėje esančiame name gyvenanti Janina Gamarc nutarė buto langus pakeisti į plastikinius. Moteris nutarė pasinaudoti įmonės, kurios reklaminį lankstinuką rado pašto dėžutėje, paslaugomis, įsigyti ir sumontuoti vokiškus "Brugmann" langus.

Verslininkai už juos bei darbą paprašė 1,8 tūkst. litų. Tik meistrui išėjus J. Gamarc pastebėjo, jog virtuvėje sumontuotas ne minėto gamintojo, o pigesnis langas. Maža to, apdailos darbai buvo atlikti ne taip, kaip derėtų.

"Nereikia būti specialistui norint suprasti, kad langas prastesnis - virtuvėje triukšmas labiau girdisi. O meistras tik išsisukinėja, žada užsukti rytoj, poryt, kitą savaitę... Ir taip jau ilgiau nei pusmetį. Maža to, dar įtikinėja, kad langas geresnis ir brangesnis", - pasakojo J. Gamarc.

Pensininkė įsitikino, jog teisybės paieškose niekas jai padėti nesiveržia. Nors Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus specialistai patvirtino, kad bendrovė sumontavo ne tos firmos langą, kuris buvo užsakytas, tačiau šis konstatavimas jokios teisinės galios neturi - inspektoriai gali tik dalyvauti teisminiame procese kaip trečioji šalis.

O teisminį procesą pradėti taip pat nelengva: advokatė pensininkei paaiškinusi, kad pirmiausiai jai derėtų už savo lėšas pakeisti langą ir tik po to kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka bei bandyti reikalauti nuostolių atlyginimo.

Langus montavusios bendrovės "SKY projektai" atstovai praėjusį rudenį žadėjo, kad su J. Gamarc išspręs kilusius nesutarimus, tačiau nieko nepadarė iki šiol, sunku su jais susisiekti ir nurodytais kontaktiniais telefono numeriais.

Teigiama, jog nuo bendrovės nukentėti galėjo ne vienas klaipėdietis, dėl to ji atsidūrė Valstybinės mokesčių inspekcijos taikiklyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder