Velykinius margučius rideno robotas

Velykinius margučius rideno robotas

Šeštadienį Klaipėdoje, LCC tarptautinio universiteto Michealsen centre, būrys smalsuolių stebėjo kaip arenoje varžosi robotai. Pirmą kartą Lietuvoje suorganizuotas vienas didžiausių Europos robotų konstruktorių čempionatas.

Čia susikovė per šimtą robotų iš kelių Europos šalių. Robotai kovėsi penkiose skirtingose kategorijose. "Standart sumo" (iki 3 kg) klasės nugalėtojam suteikta galimybė vykti į Japonijoje vykstantį robotų čempionatą. Visus tris kelialapius į Japoniją iškovojo lietuvaičiai - Galina Rodnova su "Parazit" Audrius Knolis su "309" ir Martynas Lukas su "Zebru".

Susirinkusieji galėjo ne tik stebėti robotų varžybas, tačiau ir dalyvauti kitokiose atrakcijose. Vaikams staigmeną parengė renginio organizatoriaus i garsiausio Lietuvos robotų konstruktoriaus Vitalijaus Rodnovo sukonstruotas robotas "Humanoidus Velykis", kuris artėjančių šv. Velykų proga rideno margučius. Renginyje taip pat vyko robotikos-automatikos paroda, robotikos šou, vaikų piešinių konkursas.

V. Rodnovas pasakojo, jog robotų konstruktorių čempionatas pavyko puikiai. Renginio metu neiškilo jokių didesnių nesklandumų.

„Ši atrakcija skirta vaikams. Visi mažieji klaipėdiečiai buvo kviečiami atsinešti margučius ir varžytis su robotu.  Skaitome pranešimus, kad japonų robotai gamina pusryčius, atlieka buities darbus, tad kodėl mūsiškis robotas negalėtų ridenti margučius?“ , - šypsojosi Vitalijus Rodnovas, garsiausias Lietuvos robotų konstruktorius, skinantis laurus daugelyje svarbiausių tarptautinių robotų konstruktorių čempionatų.

Jau žinome, kad klaipėdiečiai – gabūs robotų konstruktoriai visoje Europoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder