Vasaros estradą papudruos ir ieškos investuotojų

Vasaros estradą papudruos ir ieškos investuotojų

Morališkai ir fiziškai pasenusią Klaipėdos vasaros estradą ketinama prikelti naujam gyvenimui. Specialiai sudaryta darbo grupė siūlo per ateinančius porą metų ją šiek tiek aptvarkyti ir pradėti reikalingus žingsnius investicijoms pritraukti. Manoma, kad vasaros estrada galėtų būti modernizuota iki 2020 metų.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos kolegija pritarė parengtiems trumpalaikiams ir ilgalaikiams sprendiniams.

Pagal siūlomą planą, kitais metais žadama išmontuoti ir išvežti sulūžusius ir supuvusius Vasaros estrados suoliukus, sutvarkyti aplinką bei įrengti apsaugos priemones. Tam prireiks 15 tūkst. litų.

Paraleliai ketinama atlikti ekspertizę, kad būtų įvertinta Vasaros estrados techninė būklė. Tam prireiks dar 20 tūkst. litų.

Kitų metų biudžete planuojama rasti lėšų ir Vasaros estrados modernizavimo ir panaudojimo galimybių studijai parengti.

Ši studija turėtų atsakyti į klausimą, kokias paslaugas galima būtų teikti nagrinėjamame sklype. Galbūt reikia keisti žemės naudojimo paskirtį, nes dabar šis sklypas priskiriamas miškų ūkio paskirties žemei. Taip pat ketinama išsiaiškinti galimus idėjų įgyvendinimo būdus - ar objektą nuomoti, ar parduoti, ar taikyti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės principą.

Galimybių studijos preliminari kaina - 40 tūkst. litų.

"Tik Baltijos šalys turi analogiškas koncertų estradas. Latviai ir estai sugebėjo jas pritaikyti šių dienų poreikiams. Latvijoje ir Estijoje estrados yra efektyviai naudojamos įvairiems renginiams organizuoti", - pastebėjo projektą politikams pristatęs Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Tuo tarpu Klaipėdos vasaros estradoje pastaruoju metu suorganizuojami vos 5 renginiai per metus. Šis skaičius, pasak N. Lendraičio, akivaizdžiai netenkina visuomenės interesų.

"Reikia ieškoti galimybių į Vasaros estrados tvarkymo ir veiklos modernizavimo procesą įtraukti ir privatų verslą", - sakė N. Lendraitis.

Siūlomų ilgalaikių sprendimų plane numatyta 2015 metais ieškoti potencialių investuotojų ir teikti paraiškas ES paramai gauti. Tais pačiais metais ketinama miesto biudžete rasti per 100 tūkst. litų, kad Vasaros estrada būtų bent šiek tiek sutvarkyta - demontuoti mediniai suoliukai pakeisti naujais.

"Planuojama, kad iš esmės Vasaros estrada galėtų būti modernizuota 2018-2020 metais", - planą pristatė N. Lendraitis.

Kolegijos posėdyje dalyvavę politikai pasidžiaugė pagaliau sulaukę rimtų pasiūlymų.

"Smagu girdėti, kad nebėra ketinimų atvažiuoti su buldozeriu ir viską nugriauti. Akivaizdu, kad objektas rimtas ir jis turi turėti rimtą šeimininką", - pažymėjo politikas Vytautas Lupeika.

Ilgalaikės ir trumpalaikės Vasaros estrados sprendiniams dar turi pritarti Miesto taryba.

Vasaros estrados tvarkymo bei panaudojimo klausimas svarstomas nebe pirmą kartą. Jos likimas buvo svarstomas ir 2009 metais Klaipėdoje organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse. Tačiau tuo metu suformuluotiems Vasaros estrados ateities scenarijams Klaipėdos miesto taryba nepritarė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder