Valdžia padėkojo grafitininkus sulaikiusiems pareigūnams

Valdžia padėkojo grafitininkus sulaikiusiems pareigūnams

Penktadienį ryte uostamiesčio vadovai įteikė padėkas Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kurių pastangomis buvo demaskuoti miesto pastatus terliojusių grafitininkų gupuotė.

Vandalai sulaikyti prieš kelias savaites, už tai padėkų sulaukė Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro 1-ojo skyriaus viršininkas Zigmas Turskis, tyrėjai Vadim Uporov ir Daiva Beniušienė ir Žydrūnas Lečkauskas.

"Visų miestiečių ir vadovų vardu dėkoju jums už sąžiningą tarnybos atlikimą, šį mažą, bet reikšmingą žygdarbį, įrodantį, kad pareigūnai dirba efektyviai, o niekdarius teisingumo ranka anksčiau ar vėliau pasiekia", - sakė meras jiems.

"Tokia organizuota grafitininkų grupė, kuri ciniškai tyčiojasi iš visuomenės, Lietuvoje sulaikoma pirmą kartą. Ačiū jums už tai, linkiu ir ateityje nenuleisti rankų", - pridūrė vicemeras Vytautas Čepas.

Policijos darbu pasidžiaugė ir savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

"Pastatų savininkams primindami, kad reikia susitvarkyti fasadus, sulaukdavome priekaištų - o ką padarėte jūs? Dabar jau galima atsakyti, kas padaryta. Manau, kad aktyviai kovojant su grafitininkais uždažytos sienos nuo šiol nebus išterliojamos jau kitą dieną", - sakė ji.

Po atlikto tyrimo buvo sulaikyti ir mėnesiui suimti Markas Paškevičius, Dmitrijus Borodinas ir Aleksandras Borodinskis. Pastarieji du anksčiau termino paleisti į laisvę, jie šiuo metu jau naikina savo padarinius. Pasak pareigūnų, šie grafitininkai dėl savo darbų atgailauja ir stengiasi, kad piešiniai būtų kuo greičiau uždažyti ir būtų sumažinta padaryta žala, kuri, tyrimo duomenimis, skaičiuojama šimtais tūkstančių.

"Tokia ir yra esmė - ne verslininkai turi rūpintis, kad grafičiai būtų uždažyti, o kaltininkai. Svarbiausia, kad neliks nenubaustų, nes buvo atsiradęs nebaudžiamumo jausmas, jie metė iššūkį visuomenei", - sakė pareigūnai, pripažinę, kad darbas sulig šiuo tyrimu nesibaigia.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder