Valdininkai domėjosi riedulių skaldymo darbais

Valdininkai domėjosi riedulių skaldymo darbais

Gavę gyventojų skundų dėl vykdomų sprogdinimų Darbėnų seniūnijoje šiandien Savivaldybės vadovai meras Juozas Mažeika ir administracijos direktorius Virginijus Domarkas apsilankė Pasertupio kaime įsikūrusioje bendrovėje „Žemaitijos granitas“ ir su jos vadovu Rimvydu Levanu aptarė pradėtų skaldyti riedulių darbų eigą.

Didelio gabarito riedulių suskaldymui „Žemaitijos granitas“ yra pasitelkęs vienintelę tokius darbus šalyje galinčią atlikti, licencijuotą valstybinę bendrovę iš Kauno – AB „Detonas“, kuri akmens masę smulkina panaudodama sprogstamąsias medžiagas – tokią pačią technologiją, kuri naudojama ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, tarp jų – ir Skandinavijoje, Lenkijoje.

Nemažai darbo vietų sukūrusi bendrovė „Žemaitijos granitas“ riedulius yra supirkusi iš aplinkinių rajonų ūkininkų – Kretingos, Klaipėdos, Skuodo ir Plungės. Šios įmonės vadovas R. Levanas paaiškino, kad didelio gabarito akmenų sprogdinimai pastarąsias savaites vykdomi išlaikant saugumo atstumus.

„Sukaupti ir įmonės teritorijoje laikomi rieduliai – įšaldyti UAB „Žemaitijos granitas“ pinigai. Juos susigrąžinsime suskaldę riedulius ir pardavę produkciją. Iš smulkinto akmens bus gaminama skalda, kuria aprūpinami betono centrai. Ši medžiaga, kitaip nei smėlis ar žvyras, šiuo metu yra pasiteisinusi ir turi statybininkų bei kelininkų, atliekančių gatvių ar šaligatvių tiesimo darbus, įrengiančių aikštes, skverus, paklausą“, – sakė R. Levanas. Jo teigimu, Palangos botanikos parko, taip pat ir Palangos grafų Tiškevičių alėja šiuo metu remontuojama iš UAB „Žemaitijos granitas“ tiekiamos medžiagos.

Savivaldybės vadovai buvo patikinti, kad sprogdinimo garsas nėra toks stiprus, kad trūkinėtų sienos ar skilinėtų langų stiklai. „Suprantama, kad vykdomų sprogdinimų garsai nėra malonūs, tačiau įmonės darbuotojai gali dirbti kaip įprastai, mūsų teritorijoje esančių laikinų statinių langų stiklai nesuskilinėję“, – teigė R. Levanas. Jis paaiškino, kad šiuos darbus planuojama vykdyti po porą mėnesių ankstyvą pavasarį ir vėlyvą rudenį, 2–3 dienas per savaitę, darbo valandomis. Bendrovės vardu jis atsiprašė gyventojų už trikdomą ramybę ir paprašė jų supratingumo.

Savivaldybės vadovai susitikime su R. Levanu akcentavo, kad jų pasitelktos bendrovės AB „Detonas“ vykdomą veiklą ir kiek ji atitinka keliamus reikalavimus kontroliavo ir toliau kontroliuos atsakingos institucijos, kad būtų išvengta pažeidimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder