Uostamiesčio vicemerę etikos sargai išteisino

Uostamiesčio vicemerę etikos sargai išteisino

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija galų gale sugebėjo paskelbti verdiktą dėl galimo uostamiesčio mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje pažeidimo: jo nenustatyta.

Toks sprendimas paskelbtas pirmadienį po valandą trukusių ginčų.

Priminsime, kad istorijos užuomazgos - uostamiesčio politikų iškelta idėją prie miesto prijungti vadinamąjį Kalotės trikampį, kurio dalis yra ir nauja Žaliojo Slėnio gyvenvietė. Pastarosios bendruomenės pirmininku prisistatantis Vaidas Lekstutis pasipiktino, kad J. Simonavičiūtė neva propaguoja šią idėją dėl savanaudiškų paskatų.

Mat Aukštkiemių kaime namą turi vicemerės mama Nijolė Simonavičienė, o tame name neperiodiškai gyvena jos dukra su vyru. Įtardamas, kad gali būti piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi, jis ir apskundė vicemerę Etikos komisijai.

"Nemanau, kad svarstant Klaipėdos rajono Aukštkiemių kaimo prijungimo prie miesto klausią turėčiau nusišalinti, nes materialinės naudos dėl to neturėsiu nei aš, nei mano šeima. Mano mama savo gyvenamąją vietą yra deklaravusi Klaipėdos mieste. Pati taip pat gyvenamąją vietą esu deklaravusi Klaipėdoje, nes čia turiu nuosavybės. Šiuo metu su šeima dažnai būnu Aukštkiemių kaime, kur padedame mamai baigti įrengti namą", - dėstė Etikos komisijai vicemerė.

Ji teigė, kad minėtame kaime gyvenantys žmonės neretai teiraujasi apie jo prijungimo prie Klaipėdos privalumus ir patį procesą.

"Mano žiniomis, apie šimtas žmonių yra paprašę bendruomenės pirmininko nekalbėti visų gyventojų vardu, esą visi priešinasi gyvenvietės prijungimui. Primenu, kad jokie sprendimai dėl minėtos teritorijos prijungimo nėra priimti", - savo rašte dėstė vicemerė.

Etikos komisija prieš kurį laiką apskritai negalėjo apsispręsti, ar svarstyti klausimą dėl J. Simonavičiūtės veiksmų. Uostamiesčio merui Rimantui Taraškevičiui yra įteiktas net prašymas inicijuoti naujo Etikos komisijos pirmininko rinkimus: neva dabartinė vadovė Alina Velykienė nesugeba konstruktyviai vesti posėdžių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder