Universiteto planuose - sveikatos ir sporto kompleksas

Universiteto planuose - sveikatos ir sporto kompleksas

Penktadienį klaipėdiečiams bei miesto svečiams pristatytas Klaipėdos universiteto (KU) planuojamas statyti sveikatos ir sporto kompleksas. Universitetas planuoja kompleksą pastatyti iki 2020 metų. Šiuo metu ieškoma potencialių investuotojų.

Pasak KU Infrastruktūros ir plėtros prorektoriaus Rimanto Didžioko, planuojama, jog sveikatos ir sporto kompleksas atsieis apie 40 mln. litų. Tiesa, viskas priklausys nuo susiklosčiusių aplinkybių ir nuo to, kaip pavyks susitarti su galimais investuotojais.

Kompleksas turėtų išsidėstyti 50 tūkst. kvadratinių metrų ploto sklypo dalyje. 5 tūkst. kvadratinių metrų turėtų užimti pastatai. Kompleksą sudarys reabilitacijos centras, kuriame ketinama naudoti geoterminį vandenį, sporto/ aktyvaus poilsio centras bei specializuotas sveikatos studijų ir mokslinių tyrimų centras.

Anot R. Didžioko, sveikatos ir sporto kompleksą Klaipėdoje reikia statyti ne tik dėl to, jog mieste jaučiamas tokio pobūdžio paslaugų trūkumas, bet dar ir todėl kad jam sudarytos tinkamos prielaidos - yra pakankamai žmogiškųjų išteklių, kuriama investicijoms palanki aplinka.

Infrastruktūros ir plėtros prorektoriaus teigimu, investuotojai turėtų susidomėti šia galimybe, mat jau yra paruoštas teritorijos detalusis planas, taip pat įpusėta įrengiant inžinerinius tinklus ir susisiekimo komunikacijas, kurios KU atsieis 11 mln. litų.

Artimiausiu metu ketinama parengti partnerystės su privačiais investuotojais sutartį, parengti detalų komplekso veiklos/ verslo planą, parinkti privatų partnerį bei parengti projektinius pasiūlymus statybai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder