Tunelis į Žaliąjį Slėnį: ledai pajudėjo

Tunelis į Žaliąjį Slėnį: ledai pajudėjo

Žaliojo Slėnio gyventojams sužibo šviesa tunelio gale - Klaipėdos rajono savivaldybė paskelbė konkursą tuneliniui po magistraliniu keliu Klaipėda-Liepoja ir privažiuojamųjų kelių Sendvario seniūnijoje projektiniams pasiūlymams parengti.

Tiesa, kada realiai gali būti įrengtas tunelinis ar kitoks privažiavimo į Aukštkiemių kaimą kelias, kur ir yra įsikūrusi Žaliojo Slėnio gyvenvietė, niekas negali pasakyti. Kaip ir visada - daug kas priklausys nuo to, kiek lėšų prireiks norint pagerinti kelių infrastruktūrą ir ar pavyks tam surasti pinigų.

Beje, neatmetama galimybė, kad procesą gali sustabdyti ir gyventojai, turintys žemės sklypų tose vietose, kur reikėtų tiesti tunelį. Niekas negali garantuoti, kad žemės sklypus iš gyventojų pavyks išpirkti rinkos kainomis.

Prieš kelerius metus rekonstravus Palangos plentą ratuoti Žaliojo Slėnio gyventojai neteko galimybės sukti į kairę ir dėl to priversti kasdien sukarti papildomus kilometrus, kad patektų į namus. Apie galimybę įrengti tunelinį privažiavimą į Aukštkiemių kaimą kalbama jau ne vieneri metai, tačiau vis strigdavo finansavimo reikalai, kad būtų pradėta rengti reikiama dokumentacija.

Žinia, kad Klaipėdos rajono savivaldybė paskelbė konkursą tokio tunelinio privažiavimo projektiniams pasiūlymams parengti suteikė vilties, kad susisiekimas su namais pagerės. Tik nežinia, kada.

"Konkurso tikslas - parengti projektinius pasiūlymus, kurie spręstų Aukštkiemių kaimo susisiekimo infrastruktūros darnų plėtojimą ir jungtį su Klaipėdos miestu.

Galbūt konkurso dalyviai pasiūlys ir kitų idėjų - ne vien tunelinį privažiavimo kelią, nes tunelio įrengimas yra labai brangi investicija. Kai vienam iš pateiktų pasiūlymų pritars rajono Taryba bei Susisiekimo ministerija, tuomet bus galima pradėti rengti specialųjį planą, žinoma, jei tam bus skirta lėšų", - proceso eigą paaiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Alina Grigaitytė-Dromantienė.

Preliminariais skaičiavimais, kol bus parengtas specialusis planas bei įvykdyti viešieji pirkimai, gali praeiti ne vieneri metai. Be to, norint suprojektuoti privažiavimo kelius, reikia žinoti numatomas teritorijas, kurias teks panaudoti infrastruktūriniam koridoriui įrengti.

"Mūsų žiniomis, beveik visos toje vietoje, kur numatyta rengti tunelį, esančios žemės - privačios. Rengiant tokius projektus žemės sklypai gali būti išpirkti rinkos kainomis, žinoma, jei savininkai jas sutinka parduoti. O praktika rodo, kad būna įvairių nesusikalbėjimų", - minėjo savivaldybės atstovė.

Kiek skirta lėšų šiam konkursui, valdininkė nenorėjo išduoti, tik paminėjo, kad jos paimtos iš tikslinių kelių priežiūros lėšų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder