"Trimitą pasiimsiu, bet džiazu nesidomėsiu"

"Trimitą pasiimsiu, bet džiazu nesidomėsiu"

"Visų vizitų atsisakau, tačiau negalėjau praleisti perspektyvos užmegzti dviejų uostų ekonominių ir kultūrinių ryšių", - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Lietuvos Respublikos ambasados JAV iniciatyva gegužės 2- 6 d. apsilankysiąs didžiausiame JAV Luizianos valstijos uostamiestyje . Vizito dienomis čia vyks didžiulis tarptautinis renginys - Pasaulinis kultūros ir ekonomikos forumas, skirtas miestų ekonominės plėtros per kultūrą temai.

Savaitę truksiančio Klaipėdos miesto vadovo vizito programoje numatyti dvišaliai susitikimai su Naujojo Orleano meru Mitčelu Landre (Mitchell Landrieu), su Naujojo Orleano miesto tarybos prezidente Jacqelyn Brechtel Clarkson bei Pasaulio prekybos centro Naujajame Orleane prezidentu Bobiu Brenonu (Bobby Brannnon). Susitikimo su Naujojo Orleano vadovu planuojamas pasirašyti memorandumas dėl bendradarbiavimo tarp dviejų miestų užmezgimo. Šis dokumentas taps pagrindu dviems miestams rengiant susigiminiavimo sutartį ir detalizuojant konkrečias bendradarbiavimo kryptis.

"Tai - pakankamai rimtas, tolimas ir svarbus vizitas. Aptarsime dviejų uostų susisiekimo klausimus, pristatysiu Kruizinį terminalą. Tai puiki proga ir miestams rasti bendradarbiavimo galimybių, krypčių. Tokiame pasaulio kultūros ekonomikos forume renkasi didžiausių ir stipriausių miestų merai, svarstoma, kaip kultūra gali padėti miesto biudžeto formavimui, jo papildymui. Yra tame racijos, nes Naujasis Orleanas - vienas iš tokių miestų pasaulyje, kur kultūra į miesto biudžetą atneša 15 - 20 procentų pajamų. Mes dažnai kalbame, kad kultūra yra tik remiama, ir pridėtinės vertės ji kaip ir nekuria.

Bet iš tiesų pasaulis seniai yra atradęs atsakymus į klausimus, kad kultūra gali nešti apčiuopiamą naudą miestui. Problema - metodikoje; kaip apskaičiuoti, kaip įvertinti. "Labai tikiuosi, man bus gera proga pristatyti Klaipėdą ne tik kaip krovos uostą, bet ir neužšąlančios kultūros uostą, kur verda savitas gyvenimas. Įdomu, kad Klaipėda vadinama Lietuvos Naujuoju Orleanu", - sakė meras, kuris tarsis su naujais bičiuliais iir dėl turizmo plėtros, ir dėl grėsmių suvaldymo. Iki tol, kol bus pasirašytas koks svarbus dokumentas, gali užtrukti apie du metus.

Na, o Jungtinėse Amerikos Valstijose džiazo sostine tituluojamame Naujajame Orleane uostamiesčio vadovui bus sudaryta galimybė apsilankyti Džiazo ir paveldo festivalyje, renginyje, reprezentuojančiame šio miesto muzikinęm kultūrinę bei kulinarinę įvairovę.

"Vizito organizatoriai primygtinai prašė į kelionę pasimti trimitą. Juo, pasirodo, groja ir kolega Naujojo Orleano meras. Panašu, kad beužsimezgančią draugystę turėsime galimybę sutvirtinti visiems suprantama muzikos kalba", - sakė Klaipėdos miesto vadovas.

Nuo praėjusių metų pavasario Klaipėdos miestui vadovaujantis Vytautas Grubliauskas pirmą kartą išvyksta oficialaus vizito į užsienio valstybę. Į Naująjį Orleaną jį lydės žmona Inga Grubliauskienė. Kelionei meras planuoja išleisti 6 - 7 tūkts. litų, dalį jų apmokės iš asmeninių lėšų. Grįžti meras turėtų šių metų gegužės 7 d..

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder