Teismas: Vaidutis Laurėnas supainiojo interesus

Teismas: Vaidutis Laurėnas supainiojo interesus

Nors teismas paliko galioti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadą, kad Klaipėdos universiteto rektorius Vaidutis Laurėnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, tačiau dėl to Alma Mater vadovas neprivalo trauktis iš užimamo posto.

Tai birželio 1 dieną patvirtino Vilniaus apygardos administracinis teismas, kuomet tik iš dalies tenkino V. Laurėno prašymą panaikinti jam nepalankų VTEK sprendimą.

Anot Teismo, praėjusių metų lapkričio mėnesį VTEK teisingai išaiškino faktines aplinkybes, konstatuodama, kad V. Laurėnas, kandidatuodamas į rektoriaus pareigas ir kartu kaip Tarybos narys dalyvaudamas posėdžiuose, kuriuose buvo sprendžiamas klausimas dėl rektoriaus rinkimų, veikė interesų konflikto situacijoje, nes sprendė savo paties karjeros galimybes.

Esą jis balsuodamas už rektoriaus kandidatūrą turėjo galimybę nulemti rektoriaus rinkimų rezultatus. Tuo tarpu kiti kandidatai į rektoriaus pareigas, nebūdami Tarybos nariai, neturėjo lygių galimybių kandidatuoti, dėl to esą nebuvo užtikrintos pretendentų lygios teisės.

"Klaipėdos universiteto rektorius buvo renkamas viešojo konkurso būdu. Viešasis konkursas pagal savo paskirtį ir prigimtį turi užtikrinti kiekvieno, norinčio pretenduoti į tam tikras pareigas ir atitinkančio keliamus reikalavimus, lygias galimybes dalyvauti konkurse ir lygias galimybes šį konkursą laimėti. Todėl V. Laurėno, kaip Tarybos nario, dalyvavimas svarstant rektoriaus rinkimo klausimus, jam suteikė išskirtines sąlygas būti pranašesniu už kitus kandidatus", - komentuojama KU rektoriaus rinkimų situacija VTEK internetiniame puslapyje.

Tačiau pastarasis teismo sprendimas, ko gero, neturės jokios įtakos V. Laurėno tolesniai karjerai. Bent kol kas jis iš posto trauktis neketina.

"Tas pats Vilniaus apygardos administracinis teismas tenkino dalį mano prašymo - paaiškino, kad VTEK neturi teisės kreiptis į Universiteto tarybą dėl mano darbo sutarties nutraukimo. Todėl situacija kol kas lieka ta pati. Bet kuriuo atveju šis teismo sprendimas niekaip nesusijęs su mano darbo sutartimu. Toliau dirbsiu darbą ir tiek. Aš žinau, ko čia atėjau ir žinau, kada išeisiu", - situaciją komentavo V. Laurėnas.

Jis kol kas negalėjo tiksliai atsakyti, ar apskųs šį teismo sprendimą, nežinia, ar tokių veiksmų nesiims ir VTEK. Apskųsti sprendimą galima per 14 dienų nuo jo paskelbimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder