Taryba rado kai ką įdomiau, nei gyventojų saugumas

Taryba rado kai ką įdomiau, nei gyventojų saugumas

Klaipėdos miesto savivaldybėje trečiadienį susirinko Trišalė taryba, nusprendusi pagaliau išspręsti saugumo užtikrinimo nakties metu klausimą. Deja, posėdyje tarybos nariai nusprendė, jog yra kur kas svarbesnių užsiėmimų, nei uostamiesčio gyventojų saugumas.

Susirinkimą pradėjęs policijos atstovas, nusikaltimų prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius, savo kalboje paminėjęs vos 4 nakties metu mieste budinčius policijos ekipažus ir finansavimo trūkumą, buvo pirmasis ir paskutinis asmuo taryboje, bandęs gvildenti iš anksto paskelbtą posėdžio temą.

Kaip ir dažnai įvyksta Trišalės tarybos pasitarimų metu, netrukus pokalbis pasuko visiškai nesusijusia su posėdžio tema linkme. Nuo išties reikalingų vaizdo stebėjimo kamerų buvo peršokta prie garsų prie naktinio pasilinksminimo vietų. Portalas VE.lt primena, jog pagrindinis susirinkusiųjų tikslas – nuspręsti, kaip užtikrinti gyventojų saugumą mieste nakties metu, o ne senamiesčio gyventojų kokybiško miego išsaugojimo klausimas.

Toliau susirinkimas tik dar labiau priminė cirką – atsistojanti ir išeinanti senamiesčio verslininkų sąjungos atstovė aiškiai parodė, jog prasidėjusios kalbos apie turguose kontrabandines cigaretes pardavinėjančias čigones jos atstovaujamų asmenų nedomina.

Tačiau tai nebuvo stabdis nežinia ko į tarybą atėjusiam „Philip Morris Lietuva“ atstovui. Įmonė, visiškai nesusijusi su naktine veikla ar saugumo klausimais mieste, net pradėjo teikti pasiūlymus, kaip pažaboti dienos metu vykstančią nelegalią prekybą.

Paskutinis lašas žurnalistų kantrybės taurėje buvo kalbų apie automobilių stovėjimą pradžia. Tokia posėdžių eiga jau ne pirmą kartą verčia suabejoti tarybų, sudarytų iš kelių skirtingus interesus turinčių šalių, nauda ar reikalingumu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder