Suoliukai toliau dabinasi meno kūriniais

Suoliukai toliau dabinasi meno kūriniais

Šį penktadienį, rugsėjo 6-ąją, Martyno Mažvydo alėją papuoš dar vienas unikalus suoliukas. Kompaniją čia jau įsikūrusioms skulptūrėlėms žada palaikyti Klaudijaus Pūdymo sukurta mergaitė, rankose laikanti paukštį. Vėliau jai į draugiją žada atkeliauti ir berniukas.

"Ši skulptūrėlė - tarsi mažo vaiko ir gamtos santykio simbolis. Šiais civilizuotais laikais, kai daugelis tapo priklausomi nuo kompiuterių, jaučiamas atotrūkis nuo gamtos. Tačiau vaikų širdelės dar jaučia gilesnį ryšį su gamta. Norėjau sukurti šiluma dvelkiantį kūrinį", - savo darbą pristatė K. Pūdymas.

Jis viliasi, kad ši M. Mažvydo alėjos skulptūrėlė bus atraktyvi bei ragins klaipėdiečius nepamiršti savo mažųjų sparnuotuojų draugų.

"Kai lankausi užsienyje, dažnai stebiu, kaip didžiosiose miestų aikštėse žmonės lesina paukščius. Man tai taip gražu. Tad jei kas pabers šalia mergaitės skulptūrėlės trupinėlių jos rankose laikomam paukšteliui, gal paukščių atskris ir daugiau. Gal jie nutūps ir ant mergaitės kasų?" - fantazijomis, kaip skuptūrai įkvėpti gyvybės dalijosi K. Pūdymas.

Šią suoliuko puošmeną klaipėdiečiams padovanos UAB "Vakarų medienos grupė". Skulptūros atidarymo ceremonija vyks rugsėjo 6 d. 12 val. M. Mažvydo alėjoje, priešais buvusios vaikų kavinės "Du gaideliai" pastatą.

Neilgai trukus K. Pūdymo sukurta mergaitė sulauks ir to paties autoriaus kuriamo berniuko skulptūrėlės, kuri papuoš kitą M. Mažvydo alėjos suoliuką.

"Berniukas rankose laikys iš popieriaus išlankstytą laivelį - tokį, kokius daugelis lanksto vaikystėje. Šią skulptūrą miestui dovanos bendrovė "Limarko". Tikiuosi, kad rugsėjo pabaigoje ji jau bus baigta ir galės atkeliauti į kompaniją mergaitei", - pasakojo K. Pūdymas.

Vieną suoliuką jau spėjo papuošti ir Eduardo Balsio menų gimnazijos bendruomenė, kurios užsakymu skulptorius Gintautas Jonkus sukūrė skulptūrą "Raktas į meno pasaulį. Tik šis darbas dar nebuvo oficialiai pristatytas miestiečiams.

"Šiomis dienomis jau pradėtos montuoti ir suoliukų medinės dangos. Medžiu sušildyti bus 20 suoliukų ir tuomet ant jų bus jaukiau prisėsti. Tai - bendrovės "Philip Morris Lietuva" dovana miestui. Žadama, kad per savaitę visos medinės dangos bus sumontuotos", - sakė idėjos, kaip sušildyti M. Mažvydo alėjos suoliukus sumanytojų - Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) - administracijos direktorė Jolanta Braukylienė.

KPA pernai surengė M. Mažvydo alėjoje esančių granitinių suoliukų puošybos idėjų konkursą. Buvo išrinkta dešimt geriausių darbų ir pradėta ieškoti mecenatų, kurie padėtų menininkams šias idėjas įgyvendinti.

Beje, kai kurie klaipėdiečiai nustebo, kad prie suoliukus puošiančių skulptūrėlių esančiose informacinėse lentelėse nėra rašoma kūrėjo pavardė, o tik kūrinio mecenatas.

"Tiesiog tokia buvo idėja. Tai ne menininko, o mecenato dovana miestui. Tai vardiniai mecenatų suoliukai. Šitaip jie įsiamžino. Sutinku, kūrinys turi savo autorių, bet turi ir savo globėją. Toks buvo pirminis sumanymas ir mes džiaugiamės, kad norinčių šitokiu būdu palikti savo pėdsaką mieste atsirado nemažai", - sakė J. Braukylienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder