Smiltynėje gims naujas informacijos centras

Smiltynėje gims naujas informacijos centras

Vietoje Smiltynėje stūksančio dar sovietmečiu iškilusio pastato planuojamas visuomeninis informacijos ir paslaugų centras, tiltu sujungtas su kopomis.

Pasak architekto Edgaro Neniškio, visa informacija ir paslaugos Smiltynėje yra sutelktos ties senąja perkėla, tačiau didžioji dalis lankytojų keliasi naujojoje, todėl naudinga informacija jų nepasiekia.

Vasarą jūroje ties naująja perkėla maudosi visa pietinė Klaipėda, tad šioje vietoje labai aktualus ir aptarnavimas.

Dėl šių priežasčių informacijos ir aptarnavimo centro atsiradimas esantis labai logiškas. Toks centras, orientuotas ne tik į turistus, padėtų išspręsti ir sezoniškumo klausimą.

Smiltynės gatvėje 34, kur stovi 1986 metais statytas šiuo metu tuščias pastatas, bendrovė "Jūros kranto rezidencija" jo vietoje planuotų įrengti Kuršių nerijos nacionalinio parko informacijos, dviračių aptarnavimo centrus, dušus bei tualetus paplūdimio lankytojams, kavinę, suvenyrų parduotuvėlę, poilsio patalpas.

Šaltuoju metų laiku čia galėtų vykti įvairūs mokymai, moksliniai tyrinėjimai - ketinama įrengti konferencijų centrą. Ištisus metus ant stogo veiktų atviras baseinas su šildomu vandeniu.

Pastato stogo lygmeniu link kopos vestų pakabinamas takas. Anot E. Neniškio, šio tilto funkcijos būtų net kelios - pajūrin einantys lankytojai netremptų kopos, patogu būtų prie jūros nukakti neįgaliesiems, tėvams su mažais vaikais, be to, iš čia atsivertų ir nuostabi parko panorama. Kopa šioje vietoje yra ypač aukšta.

"Toks tiltas galėtų tapti ir išskirtinumu, šios vietos ikona. Žmonės važiuotų šio tako pasižiūrėti", - sakė E. Neniškis, pridurdamas, jog prie tokio sprendimo prieita ir išanalizavus pasaulinę patirtį.

Kopose taip pat siūloma įrengti apžvalgos aikštelę, gelbėjimo stotį. Pasak E. Neniškio, pastarajam objektui čia būtų tikrai tinkama vieta, nes paplūdimys yra gausiai lankomas.

Tokie detaliojo plano projektiniai pasiūlymai Klaipėdos miesto tarybos Teritorijų planavimo komitetui pasirodė priimtini, tačiau savo planus rengėjai buvo pakviesti pristatyti ir Tarybai - objektas būsiąs labai pastebimas visuomenei, tad norima, kad savo žodį tartų daugiau politikų.

Atkreiptas dėmesys, jog dar reikės spręsti ir su Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schema susijusius formalumus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder