Šiokios tokios pagalbos sulaukė ir socialiniai darbuotojai

Šiokios tokios pagalbos sulaukė ir socialiniai darbuotojai

Nuo šių metų gegužės 1 d. koreguojamas darbo krūvis iš Valstybės lėšų išlaikomiems rajono socialiniams darbuotojams, kurie aptarnauja socialinės rizikos šeimas.

Iš viso rajono seniūnijose yra po vieną, o mieste – 3,5 sukurto etato su socialinės rizikos šeimomis dirbantiems socialiniams darbuotojams (14,5 etato). Deja, kaimuose kasmet gyventojų vis mažėjai, o tokiu atveju mažėja ir socialinės rizikos šeimų šiose teritorijose. Tad, savaime suprantama, išlieka mažesnis darbo krūvis ir socialiniams darbuotojams.

Dirbantys mieste socialiniai darbuotojai lengvesniu darbo krūviu negali pasidžiaugti, nes yra atvejų, kai vienam aptarnaujančiajam tenka net daugiau kaip 22 šeimos, o dirbančiam kaime - apie 15. Nuo šiol vienam socialiniam darbuotojui teks ne daugiau kaip 17 socialinės rizikos šeimų.

Pagal Savivaldybės administracijoje turimus duomenis, iš viso rajone yra 248 socialinės rizikos šeimos, jose gyvena 553 asmenys.

Socialinių darbuotojų darbo krūvio išlyginimo iniciatorius - Šilutės rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis. Vedėjas, pasitaręs su seniūnais, nutarė šiek tiek pakoreguoti tvarkas ir taip palengvinti naštą turintiesiems per didelį darbo krūvį.

Pirmosios permainos buvo pradėtos dar anksčiau – Katyčių seniūnijoje socialinės rizikos šeimas aptarnaujančiam socialiniam darbuotojui buvo pridėta šiek tiek šeimų iš Žemaičių Naumiesčio. Vėliau ir Usėnuose aptarnaujantis socialinis darbuotojas perėmė keletą šeimų iš Juknaičių seniūnijos. Šilutės miestui buvo „pasiskolintas“ socialinis darbuotojas iš Rusnės seniūnijos.

Nuo gegužės 1 d. dalį Šilutės miesto socialinės rizikos šeimų pradės aptarnauti Kintų seniūnijoje dirbantis socialinis darbuotojas.

Nelengva ir su transportu

Kalbėdamas apie tikrai nelengvą socialinio darbuotojo naštą, A. Šimelionis neslėpė, kad moterims (visos socialinės darbuotojos yra tik moterys, - aut. pastaba) tenka gana dažnai į socialinės rizikos šeimas vykti ir su policija, Vaikų teisių atstovais bei panašiai.

„Per metus socialiniam darbuotojui tegalime pasiūlyti vos 1 000 Lt už kurą. O kas tai yra? Dauguma mūsų socialinių darbuotojų į socialinės rizikos šeimas vyksta ir savu transportu, ir degina savo kurą“, - apie itin skurdžią finansinę pagalbą socialiniams darbuotojams kalbėjo A. Šimelionis.

Pasak skyriaus vedėjo, jam kiek anksčiau teko lankytis keliose šeimose, gyvenančiose kaimuose. Deja, kaip atviravo pašnekovas, net Savivaldybės vairuotojas tąkart keikėsi, nes privažiuoti iki atokių, pelkėmis ir apleistais keliais atkirstų sodybų buvo beveik neįmanoma.

Beje, socialinės darbuotojos tokias šeimas turi aplankyti vos ne kasdien ir su savo transportu bei kuru.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder