Šilutės miesto saloje – nelegalus smėlio karjeras

Šilutės miesto saloje – nelegalus smėlio karjeras

Šyšos upės vagos ir senvagės apjuostoje saloje, šalia Šilutės miesto stadiono, kur dar visai neseniai stūksojo dirbtinai supiltas kalnas, šiandien į akis krinta kelių dešimčių kvadratinių metrų ploto ir vietomis daugiau kaip trijų metrų gylio duobė – tikrų tikriausias nelegalus smėlio karjeras.

"Šilutės ETA žinioms" apie šį netikėtą atradimą pirmadienio vakare pranešė po miesto apylinkes mėgstantis bėgioti sporto klubo "Leitė" vadovas Edvardas Lukošius.

Antradienį po pietų, apžiūrint nelegalų smėlio karjerą, į salą pro atidarytą užtvarą įriedėjo lengvasis automobilis. Iš jo išlipęs vyrukas prisistatė UAB "Kavesta" meistru Arūnu Meile. Anot jo, prieš pietus bendrovė irgi sulaukė telefoninio pranešimo, kad čia vykdoma nelegali veikla, todėl jis atskubėjęs uždaryti ant įvažiavimo į salą įrengto užtvaro.

"Kavesta" vykdo prieš kurį laiką uždaryto Rumšų sąvartyno rekultivavimo darbus. Visos komunalinės atliekos ten laidojamos po storu žemės grunto sluoksniu, kurį, rajono savivaldybės administracijai leidus, bendrovė ima iš pastaruoju metu jau baigiamo nukasti kalno prieš tai minėtoje saloje.

Tačiau, A. Meilės teigimu, įmonės technika paskutinį kartą saloje darbavosi dar prieš ilgąjį Vėlinių savaitgalį, o baigę darbą bendrovės darbininkai, kaip po kiekvienos darbo dienos, uždarė užtvarą į salą. Todėl ir jis negalintis pasakyti, kas čia taip našiai pasidarbavo.

UAB "Kavesta" meistras atsivežė į salą naują spyną, kurią nedelsdamas pakabino ant užtvaro į salą.

Žinių, kad apie smėlio vagystę iš salos būtų pranešta policijai, kol kas nėra.

"Šilutės ETA žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder