Šilutėje pradėta teikti nauja paslauga – gulinčių ligonių transportavimas

Šilutėje pradėta teikti nauja paslauga – gulinčių ligonių transportavimas

Šilutės rajono savivaldybė organizuoja, o sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Šilutės Viltis“ teikia transporto paslaugą asmenims, deklaravusiems savo gyvenamąją vietą Šilutė rajono savivaldybėje, pagal poreikius, kurie dėl negalios, ligos ar senatvės turi judėjimo problemų ir dėl to ar dėl nepakankamų pajamų negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu. Atsižvelgus į gyventojų prašymus įgyvendinta galimybė teikti pavėžėjimo paslaugas gulintiems ligoniams. Savivaldybė iš nepanaudotų lėšų piniginei socialinei paramai gauti nupirko monoblokinius neštuvus.

Transporto paslaugos skiriamos ir teikiamos asmenims (šeimoms): vykti į Šilutės rajono savivaldybės gydymo ir reabilitacijos įstaigas; tais atvejais, kai gydymo bei reabilitacijos paslaugos neteikiamos Šilutės rajono savivaldybės teritorijos ribose, vykti į kt. savivaldybių teritorijų ribose gydymo ir reabilitacijos įstaigas; vykti į Gydytojų konsultacinę komisiją (GKK) ir/ar Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą (NDNT); nuvykti (apsigyventi) į globos įstaigą, kurioje asmeniui paskirta ilgalaikė socialinė globa; transporto paslaugos skiriamos asmenims ne daugiau kaip 1 kartą per mėnesį nuvykti ir parvykti ankstesniuose punktuose nurodytais atvejais, išskyrus asmenis, kurie serga ligomis, įrašytomis į sunkių ligų sąrašą, pagal Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V-177 „Dėl sunkių ligų sąrašo patvirtinimo“ patvirtintą Sunkių ligų sąrašą.“

Mokėjimo dydis už transporto paslaugas nustatomas atsižvelgiant į asmens (šeimos) finansines galimybes. Šios paslaugos gali būti teikiamos nemokamai arba mokamai. Transporto paslaugos kaina už 1 kilometrą – Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje 0,33 Eur, už Šilutės rajono savivaldybės teritorijos – 0,26 Eur. Kai asmens (šeimos) vidutinės 3 mėnesių pajamos, tenkančios vienam šeimos nariui yra iki 2 VRP – paslauga teikiama nemokamai, nuo 2 iki 3 VRP (valstybės remiamų pajamų dydis 125 Eur)  dydžio – moka 20 procentų nustatytos transporto paslaugos kainos. Kai asmens (šeimos) vidutinės 3 mėnesių pajamos, tenkančios vienam šeimos nariui, yra daugiau nei 3 VRP dydžio – moka 30 procentų nustatytos transporto paslaugos kainos.

Dėl transporto paslaugų skyrimo asmuo (vienas iš suaugusių šeimos narių) ar jo globėjas (rūpintojas), pageidaujantis gauti transporto paslaugas kreipiasi į gyvenamosios vietos seniūniją ir užpildo prašymą - paraišką gauti socialinę paslaugą, taip pat pateikia formoje nurodytus priedus, bei kitus dokumentus arba užpildytą atitinkamą prašymo formą su pridedamais dokumentais pateikia per e. pristatymo informacinę sistemą. Paslaugos užsakymui formas galima rasti naudojantis Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS), https://www.spis.lt arba galima toje sistemoje pateikti paslaugos užsakymą. Visi kiti asmenys, norintys pasinaudoti pavėžėjimo paslauga, gali kreiptis į sutrikusio intelekto žmonių globos bendriją „Šilutės Viltis“ tel. 8 648 26 785.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder