Šiltesni orai į Klaipėdą užsuks trumpam

Šiltesni orai į Klaipėdą užsuks trumpam

Trečiadienį pradėję šilti orai suteikė vilties, kad pagaliau prasideda vadinamoji bobų vasara. Tačiau sinoptikai tikina, kad čia dar ne tikroji bobų vasara, o tik trumpalaikis orų pašiltėjimas.

"Kol kas tik keliom dienom įlenda aukšto slėgio sritis, kurią jau savaitgalį išstums Atlanto ciklonas. Taigi bobų vasarą tik atliks žvalgytuves. Tačiau, ar ji sugrįš dar spalio mėnesį - negaliu pasakyti", - sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja Audronė Galvonaitė.

Tuo metu uostamiesčio sinoptikai klaipėdiečiams gerus orus žadėjo iki pat ateinančio pirmadienio, tačiau pabrėžė, kad tai toli gražu dar ne bobų vasara.

Pasak jų, trečiadienį pradėję gerėti orai iki pat sekmadienio išsilaikys ramūs, saulėti ir be lietaus. Tik sekmadienį po pietų galimas nedidelis lietus.

Jau ketvirtadienio dieną oras šils 17-20 laipsnių, penktadienio ir šeštadienio dieną - iki 21 laipsnio šilumos.

Savaitgalį naktimis oras šils - 11-14 laipsnių šilumos. Šiek tiek vėsesnė bei daugiau apsiniaukusi bus sekmadienio diena, oro temperatūra sieks 16-18 laipsnių šilumos.

Nuo pirmadienio ateinantis ciklonas vėl atneš vėsesnius orus, tačiau sinoptikai puse lūpų prasitarė, jog nuo kitos savaitės vidurio vėl įsivyraus giedri, be lietaus, tačiau vėsoki orai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder