Sezoną Šventojoje atidarė baikeriai

Sezoną Šventojoje atidarė baikeriai

Šventojoje birželio 8-11 dienomis nugriaudėjo antrasis paplūdimio baikerių festivalis "Beach Bike Fest 2017". Šiais metais renginyje dalyvavo perpus daugiau dalyvių nei pernai ir organizatoriai tikisi, jog Šventoji taps baikerių sostine.

Pasak Paplūdimio baikerių festivalį organizuojančio Palangos miesto baikerių klubo „Saulė“ prezidento Vaido Šimaičio, festivalyje nebuvo oficialios dalyvių registracijos, preliminariais skaičiavimais į Šventąją atvyko apie pusantro tūkstančio baikerių.

Įspūdingi plieniniai žirgai ir odinėmis liemenėmis pasipuošę jų raiteliai suvažiavo ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio: Vokietijos, Danijos, Olandijos, Anglijos, Airijos, Latvijos, Estijos, Sakndinavijos šalių, buvo galima sutikti net legendinio "Hells Angels" klubo atstovų iš JAV.

Paplūdimio baikerių festivalis Šventojoje - nemokamas renginys, kuriam finansinę paramą suteikė Palangos miesto savivaldybė. V. Šimaitis sakė, jog idėja surengti šį renginį kilo viešint Austrijoje vykstančiame nemokamame baikerių festivalyje, kuriame net buvo užfiksuotas Gineso rekordas, kai į vieną koloną išsirikiavo 70 tūkst. motociklininkų, o kasmet renginys privilioja apie 250 tūkst. baikerių.

"Visi kiti baikerių renginiai yra mokami. Todėl nusprendėme Lietuvoje taip pat organizuoti vieną nemokamą, bet patį didžiausią baikerių suvažiavimą pajūryje. Šventąją pasirinkome todėl, kad joje apsistoti gali visi: tiek mažas pajamas turintys, tiek turtingi svečiai. Paprastai birželio pradžioje dar sezonas neprasidėjęs - tad baikerių suvažiavimas džiugina ir kurorto verslininkus", - sakė V. Šimaitis.

Keturiams dienas trukusiame festivalyje buvo gausu pramogų. Baikeriai ne tik demonstravo savo plieninius žirgus ir rinko labiausiai perdarytą, ekstarvagantiškiausią motociklą, gražiausią bagerį, gražiausią boberį, gražiausiai nudažytą motociklą bei daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusį.

Motociklininkai surengė įspūdingą paradą iš Šventosios į Palangą ir atgal. Norintiesiems buvo surengta ekskursija į motciklų muziejų Telšiuose. Baikeriai varžėsi paplūdimio tinklinio, futbolo varžybose, traukė virvę, vyko galiūnų varžybos.

Festivalio scenoje vykos gyvos muzikos koncertai, kuriuose pasirodė Šarūnas Kizla & Aurimas Kazlauskas su grupe “Manned Spacecraft”, „Old label“, „Fire it up“, „Overdrive instinct“, „Štabas“, „Road Kill“, „Iron Wings“, „69 danguje“. Labiausiai laukiema festivalio viešnia - bliuzo pradininkė iš Čikagos Grana Louise & “Trouble Maker” surengė įspūdingą pasirodymą šeštadienio vakarą.

"Džiaugiamės, kad festivalis auga. Kitąmet ketiname jį dar labiau išplėsti, pastatyti dvi scenas. Nuoširdžiai tikimės, kad Šventoji taps Lietuvos baikerių sostine ir baikeriai išgarsins Lietuvos pajūrį pasaulyje", - vylėsi V. Šimaitis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder