Sendvario seniūnijoje piktina šiukšlinantys statytojai

Sendvario seniūnijoje piktina šiukšlinantys statytojai

Sendvario seniūnija yra tarsi nuolatinė statybų aikštelė. Tačiau naujakurių laimę temdo kai kurių rangovų neatsakingumas ir po statybų paliekama netvarka: teršiami ir sunkiasvore technika gadinami keliai, išmėtytos statybinės medžiagos.

Dėl tokios situacijos pratrūkę gyventojai įsitikinę, kad pažeidėjus galėtų sudrausminti tik ženkliai didesnės baudos.

Sendvario seniūnijos seniūnė L. Urbutė pasakojo, kad dažniausiai šiukšlina pavienių užsakymų vykdytojai, kurių kartais nepavyksta pagauti.Seniūnė: problema didžiulė

Pasak Sendvario seniūnijos seniūnės Loretos Urbutės, važiuojant per gyvenvietes jau nebestebina vaizdai, kuomet statybinės atliekos skraido ore ar „puošia“ laukus, upelius bei kanalus.

Vandentiekio ir nuotekų tinklų klojimo darbai šiuo metu vyksta Trušelių, Mazūriškių, Klipščių, Klemiškės I kaimuose. O kur dar gyvenamųjų namų statytojai. „Problema didžiulė.

Sunku išskirti gyvenvietę, kurioje nevyktų statybos darbai. Liūdna, tačiau kai kurių vystytojų rangovai elgiasi neatsakingai ir teršia aplinką. Suprantame, kad statytis namus gyventojams reikia, bet būtina atsižvelgti į jau gyvenančių žmonių interesus, nejau sunku po darbų nusivalyti kelius?

Susirinkti ir apsidengti tinklu šiukšles? Pareigūno prie kiekvieno statomo namo gi nepastatysime“, – naujakurių sąmoningumą feisbuke žadino seniūnė.

Pagauti kartais nepavyksta

„Bangai“ L. Urbutė pasakojo, kad dažniausiai šiukšlina pavienių užsakymų vykdytojai, kurių kartais nepavyksta pagauti. Neretai gyventojai patys fiksuoja pažeidėjus ir kreipiasi į seniūniją.

„Kol nuvažiuojame į vietą, šaukštai po pietų: vairuotojai būna jau išvažiavę, o likę darbuotojai neva nieko nežino. Telieka skėsčioti rankomis. Jei kas nors matote pažeidimus, siųskite nuotraukas su aiškiai matomais transporto priemonės valstybiniais numeriais.

Tik visi drauge galime pažaboti netvarką“, – į gyventojus kreipiasi seniūnė. Ji priduria, kad seniūnijos darbuotojams važinėjant po gyvenvietes dažnai pažeidėjai į akiratį pakliūna patys.

Akivaizdi ir kita problema: kartais dėl paliekamos technikos keliais sunku pravažiuoti viešajam transportui. „Išsiasfaltavome savo lėšomis dalį gatvės, tačiau, atrodo, kad greitai ją ir vėl reikės asfaltuoti. Stovi kelio ženklas, nurodantis, kad keliu gali važiuoti transporto priemonės iki 8 tonų, tačiau rieda 5 kartus sunkesnis transportas“, – piktinosi žmonės.

Aktyvūs gyventojai dėl sunkiasvorės technikos gadinamų kelių ne kartą kreipėsi ir į policiją. „Kiek­vienais metais sulaukiame apie 10 pranešimų dėl gadinamų kelių. Štai ir šią savaitę drausminome vienus statytojus. Įspėti asmenys kelią sutvarkė ir pažadėjo laikytis taisyklių“, – sakė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Siūlo didesnes baudas

Kaip „Bangai“ komentavo rajono Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys, minėtas skyrius neturi teisės vykdyti statybos rangovų kontrolės, tačiau fiziniai ar juridiniai asmenys, pažeidžiantys teisės aktus, gali būti traukiami administracinėn atsakomybėn.

„Praėjusią savaitę gavome skundą iš Klemiškės kaimo gyventojų, kad važiuojantys automobiliai teršia gatvę. Vykdomas tyrimas. Pranešimų padaugėja, kai yra blogos oro sąlygos, t. y. ilgai lyja.

Dėl šių aplinkybių statybas vykdantys asmenys kartais nepiktybiškai užteršia kelius ir gatves, bet perspėjus – susitvarko. Štai pernai Kalotėje iš šiukšliavežio ant trinkelių išbėgo skystis. Perspėtas vežėjas viską sutvarkė“, – apžvelgė E. Kuturys.

Automobilių kelių, kelio statinių, įrenginių ar kelių eismo techninių reguliavimo priemonių sugadinimas, važiavimas asfalto danga vikšriniu transportu, kliūčių eismui keliuose sudarymas, kelio dangos užteršimas gresia bauda nuo 300 iki 560 eurų.

Pasak Sendvario seniūnijos gyventojų, kurie jau pavargo nuo netvarkos keliuose ir laukuose, baudos turėtų būti ženkliai didesnės ir siekti mažiausiai 3000 eurų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder