Senas brokas sustabdė modernizavimo darbus

Senas brokas sustabdė modernizavimo darbus

Endriejavo miestelio centre turėtų iškilti modernūs kultūros namai ir biblioteka, kurių laukia gyventojai. Tačiau nugriovus senuosius pastatus nuo pavasario – niekas nė krust, tyla ir ramybė statybvietėje.

Pasidomėti, kodėl planuoti darbai sustojo, paskatino „Bangos“ skaitytojai.

Pernai savo laikraštyje rašėme apie spalio mėnesį prasidėjusius Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyriaus pastato rekonstrukcijos ir modernizavimo darbus. Bet nuo ankstaus pavasario jie sustabdyti: ardymas baigėsi, o modernizavimas neprasidėjo.

„Kovo mėnesį statybininkai baigė griauti ir viskas čia nurimo, – pastebėjo miestelio aikštėje prekiavusi moteris. – Net sudžiūvę kelmai toje pačioje vietoje tebėra.“ Ir tik stendas liudija, jog čia dirba UAB „Išskirtinio būsto statyba“.

Buvo planuota, kad šis objektas kainuos apie 630,3 tūkst. eurų, iš jų 170 tūkst. eurų – Europos Sąjungos lėšos, 30 tūkst. Eur – valstybės biudžeto, o daugiau nei 430 tūkst. Eur – Savivaldybės biudžeto. Europos Sąjungos lėšas buvo ketinama panaudoti iki 2019 m. gegužės mėnesio, o rangos darbų sutartis galioja 35 mėnesius nuo 2018 metų rudens.

KOMENTARAS

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas:

– Pagrindinė priežastis, kodėl sustojo darbai, yra ta, kad nebuvo aiški situacija dėl pastato pamatų.

Atlikus ardymo darbus paaiškėjo, kad kultūros namų pamatai ne betoniniai, kaip nurodyta pastato kadastrinėje byloje, o viršutinė jų dalis iš raudonų plytų, kurios suirusios ir pažeistos drėgmės.

Dėl to išaugo darbų sąmata ir darbų tęsimui reikia 168 tūkst. eurų Savivaldybės biudžeto lėšų. Iš tiesų daug svarstėme dėl šio projekto tęsimo, nes tai yra labai brangu.

Tačiau šalia tų pačių pastato pamatų, vienoje iš rūsio patalpų yra geoterminė katilinė, kuri šildo kultūros namų, bibliotekos pastatus, todėl reikia tęsti darbus.

Juos atnaujinti planuojame liepos mėnesio viduryje ir skirti finansavimą, nes kito pasirinkimo tiesiog neturime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder