Rusniškiai į  stichijos šėlsmą žiūrėjo be baimės.

Rusniškiai į stichijos šėlsmą žiūrėjo be baimės.

Vakar kelią į Rusnę vėl apsėmė vanduo. Tačiau pirmą kartą rusniškiai į kiekvienais metais jiems gyvenimą ne juokais apkartinantį stichijos šėlsmą žiūrėjo be jokios baimės. Net priešingai, su šypsena.

Žiemos speigus pakeitus sniegą ištirpdžiusiai pliusinei temperatūrai, buvo tik laiko klausimas, kada pamaryje prasidės tradicinis potvynis. Vanduo pamažu kilo ir vakar ėmė sruventi per krašto kelią Šilutė-Rusnė.

Dieną apsemtame 391 metrų ilgio ruože (nuo 6,32 iki 6,711 km) vandens gylis siekė 6 centimetrus. Transporto eismas keliu buvo leidžiamas. Meteorologams ir toliau prognozuojant šilumą, manoma, kad vandens lygis kils.

Pasak Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės, kadangi lengvieji automobiliai keliu kol kas gali lengvai pravažiuoti, jokių problemų rusniškiams dar nekilo.

„Yra truputį to vandens. Bet mes nė kiek nesibaiminame. Ne tik jau esame prie potvynių pripratę, bet ir žinome, kad tai paskutinis kartas, kai potvynis mums trukdys gyventi.

Matome, kad estakados statytojai, kaip ir buvo žadėję, ramiai suspės darbus baigti laiku. Laukiame estakados atidarymo ir tikrai surengsime ilgai truksiančią šventę. Pakviesime visus į ją atvykti“, - „Vakaro žinioms“ vakar sakė D.Drobnienė.

Nors estakada dar nebaigta, esant būtinybei, rusniškiai per ją greičiausiai jau dabar galės pereiti pėsčiomis.

„Praėjimas žmonėms paruoštas. Prieš mėnesį mes dėl leidimo juo naudotis jau kreipėmės į Lietuvos automobilių kelių direkciją.

Gavome atsakymą, kad prasidėjus tikrajam potvyniui, tai bus apsvarstyta. Vandeniui apsėmus kelią, mes vėl nusiuntėme užklausą. Laukiame atsakymo“, - teigė Rusnės seniūnė.

Apie 10 milijonų eurų kainuojantys 750 metrų ilgio estakados per potvynių užliejamą Nemuno žemupį statybos darbai turėtų būti baigti gegužės mėnesį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder