Rusnės estakada - lyg užkeikta

Rusnės estakada - lyg užkeikta

Rusnės estakada, kuria taip rūpinosi premjeras ir buvęs kandidatas į prezidentus Saulius Skvernelis, vis susiduria su nesklandumais. Smarki liūtis, kuri talžė Rusnę naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, išplovė dalį šviežiai ištiesto asfalto. Kai kuriose vietose vanduo išgraužė kraštus, kuriuos darbininkams teks skubiai taisyti. Viena išgrauža net pasiekė kelio ženklinimą.

Nuo potvynio rusniškius turinti apsaugoti estakada neatlaiko vasaros liūčių. 15min skaitytojai pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti išplauti kelkraščiai, vietomis asfaltas vos laikosi, nes vanduo išplovė žvyrą.

Smarki liūtis pagąsdino dalį rusniškių. „Užpylė ir mūsų seniūnijos pirmą aukštą. Būtumėte matę, kaip čia viskas atrodė“, – 15min šeštadienį sakė Rusnės seniūnė Dalia Drobniėnė. Jai taip pat žinomos ir vandens padarytos išgraužos estakadoje.

„Vandens kiekis buvo toks didelis, kad ir padarė tokias išgraužas asfalte. Mačiau jas, bet nemanau, kad čia didelė problema – po mėnesio grįš vyrai ir užtaisys. Juk pylė čia visą naktį“, – pasakojo seniūnė.

Pasak jos, asfaltas išklotas vos prieš mėnesį, todėl nieko tokio, kad vietomis, kraštai prairo nuo vandens.

15min primena, kad Rusnės estakada statyta apsaugojant vietos gyventojus nuo kasmetinių potvynių, kurie užlieja įvažiavimą į salą ir jos prieigas.

D.Drobnienė teigė, kad savaitgalį estakada atidaryta, tačiau darbo dienomis vairuotojai nukreipiami aplinkkeliais dėl tebevykstančio asfalto tiesimo.

15min jau rašė apie besipiktinančius vairuotojus, kuriems tenka sukti ratus, norint pasiekti salą, prieigos nėra baigtos statyti. Šeštadienį D.Drobienė teigė, kad didžiausias išbandymas rusniškių laukia rudenį, kai bus tiesiamas asfaltas, tvirtinamas pagrindas.

Rusnės estakada pompastiškai atidaryta gegužės 18 dieną.

Estakados atidaryme dalyvavęs premjeras tuomet sakė, kad rusniškiams itin svarbaus statinio statyba „aplenkė grafikus“. S.Skvernelis pirmajame prezidento rinkimų ture surinko per 60 proc. rusniškių balsų ir tai buvo viena didžiausių jo pergalių apylinkėse.

Estakadą už 9,46 mln. Eur statė įmonių „Kauno tiltai“ ir „Tec Infrastructure“ konsorciumas, pirmoji bendrovė dar už beveik 1,3 mln. Eur tvarkė estakados prieigas.

Anksčiau skelbta, kad bendra projekto vertė sieks apie 10 mln. Eur, tačiau dėl papildomų darbų ji išaugo iki maždaug 17 mln. Eur. Darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder