Rinkliavos pinigais tvarkys kiemus

Rinkliavos pinigais tvarkys kiemus

Klaipėdos savivaldybė pradėjo tesėti pažadą - dalis automobilių statymo rinkliavos pinigų bus panaudoti ir mašinų stovėjimo vietoms centrinėje miesto dalyje pagerinti. Tam žadama išleisti maždaug ketvirtį milijono litų.

Klaipėdiečiai ne kartą paburnodavo, kad pinigus už automobilių stovėjimą Klaipėdos centrinėje dalyje renkanti valdžia galėtų pasirūpinti, kad apmokestintos gatvės ir kiemai bent jau atrodytų padoriai. Mat mokėti pinigus už vietą duobėtoje aikštelėje ar kieme esą rankos nekyla.

Regis, valdžia išgirdo miestiečių pastabas. Pastaruoju metu centrinėje miesto dalyje baigiamos suremontuoti dvi aikštelės, kuriose patiesta ištisinė danga. Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos duomenimis, jau suremontuota automobilių stovėjimo aikštelė, esanti prie M. Mažvydo alėjos, netoli prekybos centro "Iki", taip pat tvarkoma Tilžės gatvėje esanti aikštelė.

"Šios dvi aikštelės bus sutvarkytos kapitaliai. Kadangi jos buvo labai duobėtos, lopyti jas būtų buvę beviltiška, todėl nusprendėme pakloti ištisinę dangą, taip pat jas paženklinti", - komentavo L. Dūda.

Visi darbai, pasak jo, atlikti iš rinkliavos lėšų. Žadama, kad bus sutvarkyti ir rinkliavos teritorijoje esančių daugiabučių kiemai.

"Kiemus planuojame lopyti. Negaliu pasakyti, kiek tiksliai tam bus išleista rinkliavos lėšų, bet preliminariai skaičiuojame, kad tam prireiks maždaug 200-250 tūkstančių litų", - sakė L. Dūda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder