Rekreacijos centre vanduo šildomas saulės energija

Rekreacijos centre vanduo šildomas saulės energija

Lietuvos paraplegikų asociacijos prie Baltijos jūros Monciškėse, įkurtas ,"Landšafto terapijos ir rekreacijos centras" sulaukė malonios staigmenos. Viena kauniečių įmonė "Saulės broliai" šiam centrui padovanojo saulės kolektorių. Nuo šiol rekreacijos centre vanduo šildomas nemokamai – vien saulės energija.

Kas vasarą į šalia Palangos prisiglaudusias Monciškes brolį atvežantis verslininkas iš Kauno Arūnas Rimkus ne kartą girdėjo kaip šiai įstaigai sunku surasti lėšų skirtų karšto vandens paruošimui, mat centre, kuris vienu metu gali priimti apie 150 neįgaliųjų, kaštam vandeniui šildyti sudaro nemenką išlaidų dalį. Prieš keletą metų saulės kolektorių prekyba ir montavimu užsiėmęs kaunietis nutarė rekreacijos centrui padovanoti saulės kolektorių. Ekologiško, tik saulės šviesa maitinamo, prietaiso gaminama energija dabar šildo bendro naudojimo dušuose tiekiamą vandenį.

"Paskaičiavome, kad įrengus šią sistemą, asociacija sutaupys apie 1000 Lt per metus, – sakė geradarys. – Tai itin svarbu šiais laikais, kuomet elektros energija nuolat brangsta".

Saulės kolektorius pajūryje – idealus sprendimas. Čia būna gerokai daugiau saulėtų dienų nei likusioje šalies dalyje, tad vasaros dienomis saulės kolektorius pilnai pakeis elektrą.

Centro administratorė Rasa Ostrauskienė jau gali pasidžiaugti sutaupytomis lėšomis, kurias dabar asociacija galės skirti kitoms gyvybiškai svarbioms reikmėms, neįgaliųjų gyvenimo ir poilsio sąlygų gerinimui. Pasak, jos ši dovana svarbi tuo, kad jos teikiama nauda galima džiaugtis nuo pat pirmųjų įrengimo minučių. Laisviau planuoti biudžetus asociacijai leidžia ir bendrovės padovanojusios kolektorių pažadas, kad ateityje bus padovanota ir daugiau kolektorių.

"Džiaugiamės, kad įsikūrę gražios gamtos prieglobstyje nuo šiol galime tausoti aplinką, mažindami jos išteklių panaudojimą, – sakė R. Ostrauskienė. – Be to, tikimės, kad šiuo socialinės atsakomybės pavyzdžiu užsikrės ir daugiau Lietuvos įmonių. Neįgaliesiems svarbi ir vertinga bet kokia, net ir mažiausia visuomenės dėmesio ir pagalbos apraiška“.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder